Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Külön segélyvonal van már a briteknél a nemiszerv-csonkítás áldozatainak

Forisek Ádám

2017.07.06. 12:58

Nem, ez nem Közép-Afrikában történik. Nagy-Britanniában több mint 5000 nemiszerv-csonkítást dokumentáltak a tavalyi évben.
LONDON, 11:28

Nem, ez nem Közép-Afrikában történik. Nagy-Britanniában több mint 5000 nemiszerv-csonkítást dokumentáltak a tavalyi évben.

A The Sun idézi a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (National Health Service, NHS) adatait, melyek alapján mintegy ötezer nemiszerv-csonkítást rögzítettek 2016-ban.

A statisztika alapján a legtöbb csonkítást az öt és kilenc év közötti gyermekek szenvedik el, és a rögzített esetek 95 százaléka tizennyolc éven aluliakat érint.

Az Egyesült Királyságban a nemiszerv-csonkítás 1985 óta törvénybe ütközik, ennek ellenére egyetlen egy vádemelés sem történt még.

Mivel az egészségügyi szolgálatoknak törvényileg kötelességük jelenteni az ilyen eseteket a hatóságok felé, ezért tavalyi évben jogos felháborodás futott végig a brit törvényhozás alsóházán, amiért nem történt vádemelés eddig.

A legtöbb áldozat szomáliai születésű, de az egyiptomi, gambiai, kenyai, nigériai nők és lányok körében is rengeteg ilyen eset történik.

Noha nem újonnan történt, hanem újonnan rögzített csonkításokról van szó, ugyanakkor a gyámhatóság minisztere szerint "a női nemi szerv csonkítása bűncselekmény, és gyermekbántalmazásnak minősül."

A brit kormány pedig azt az álláspontot fogalmazta meg, hogy nem fog tolerálni egy olyan gyakorlatot sem, ami egy életre megsebzi a lányokat, nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is. 

Talán ennek köszönhető, hogy az egyik legnagyobb gyermekvédelemmel foglalkozó jótékonysági szervezet, az NSPCC külön segélyvonalat tart fent mindazoknak, akiket megcsonkítottak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére