Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kudarcot vallott az integráció, Svédország baloldali miniszterelnöke felszámolná az etnikai gettókat

888.hu

2022.09.01. 16:00

A szkeptikusok szerint viszont ez csak egy trükk a migrációellenes Svéd Demokrata párt támogatottságának csökkentése érdekében.

 

Svédország baloldali miniszterelnöke megígérte, hogy felszámolja az etnikai gettókat, és kijelentette: nem akarja, hogy a skandináv országban „szomáli városok” jöjjenek létre.

Magdalena Andersson, a szociáldemokraták vezetője a Dagens Nyheter napilapnak adott interjújában mondta el a megjegyzéseket.

 

Nem akarunk kínai negyedeket Svédországban, nem akarunk »szomáliai városokat vagy Kis-Itáliát«.”

– mondta a migráns gettóterületekre utalva.

 

A szkeptikusok azt mondják, hogy Andersson nyilatkozata csupán egy trükk a migrációellenes Svéd Demokraták párt támogatásának lerombolására, amely valószínűleg a második legnagyobb parlamenti erő lesz a szeptember 11-i választások után.

 

Azonban korábban is tett megjegyzéseket az év eleji etnikai zavargások után, amelyekben több mint 100 rendőr sérült meg.

Elismerve, hogy az integráció kudarcot vallott, Andersson kijelentette:

A szegregáció olyan messzire ment, hogy párhuzamos társadalmaink vannak Svédországban. Ugyanabban az országban élünk, de más a valóság. (...)

Gyenge volt az integráció, és e mellé intenzív bevándorlást is kaptunk. Társadalmunk túl gyenge, míg a rendőrségre és a szociális szolgáltatásokra kevés a pénz.”

– tette hozzá.

Andersson annak a kormánynak is a tagja volt, amely körülbelül 180 ezer migránst fogadott be a 2015-ös migránsválság idején, ezt a döntést állítása szerint később megbánta.

 

Svédország, amely 20 évvel ezelőtt Európa egyik legbiztonságosabb országa volt a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlás előtt, jelenleg a második legveszélyesebb Horvátország mögött a fegyveres bűncselekmények tekintetében.

Tavaly a német Bild újság Európa legveszélyesebb országának nevezte Svédországot.

Még az ukrán menekültek is kifejezetten kérték, hogy ne Svédországba küldjék őket a háborúból, mert túlságosan veszélyesnek érezték. A svédországi ukrán nőket arra is figyelmeztették, hogy ne öltözzenek úgy, hogy „provokálják” a muszlim férfiakat.

Anders Ygeman svéd migrációs miniszter korábban azt javasolta, hogy Svédország kövesse a dánok példáját, akik megpróbálja korlátozni a problémás területeken élő, nem skandináv bevándorlók számát.

 

A dán kormány olyan politikát vezetett be, amely során a migránsgettók egy részét lerombolták, a lakosokat pedig máshová költöztették annak érdekében, hogy véget vessenek a párhuzamos társadalmaknak, amelyek a bűnözést és a társadalmi szétesést okozzák.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére