Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kubának változnia kell, ha jó viszonyt akar Trumppal

Pörge Béla

2016.11.27. 20:58

Reince Priebus, a Fehér Ház leendõ kabinetfõnöke szerint Donald Trump elnökként véget akar vetni a kubai nyitás politikájának, ha nem történik változás a kubai politikában.
WASHINGTON, 20:58

Reince Priebus, a Fehér Ház leendő kabinetfőnöke szerint Donald Trump elnökként véget akar vetni a kubai nyitás politikájának, ha nem történik változás a kubai politikában.

Priebus erről a Fox televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában beszélt – írja az MTI.

Leszögezte: az új elnöknek meg kell vizsgálnia, hogy a jó irányban mozdul-e a kubai politika ahhoz, hogy eldöntse, az új amerikai kormányzat fenntartja-e a Barack Obama elnök által nemrégiben helyreállított diplomáciai kapcsolatokat.

A leendő kabinetfőnök, aki mostanáig a Republikánus Párt elnöke volt, elmondta:

Donald Trump betartja kampányígéretét és érvényteleníti a 2014-ben Obama elnök által tető alá hozott megállapodást Kubával, mert jobb megállapodást kell kidolgozni."

Priebus leszögezte, hogy Raúl Castrónak, Kuba jelenlegi vezetőjének változtatnia kell az eddigi politikáján, ha fenn akarja tartani az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatait, majd konkrétumokat sorolt.

Elnyomás, szabadpiac, vallásszabadság, politikai foglyok – e kérdésekben változások kellenek ahhoz, hogy nyílt és szabad legyen a kapcsolatunk"

— hangsúlyozta a Fehér Ház leendő kabinetfőnöke. Hozzátette: a kubai vezetésnek legalább a változás jeleit fel kell mutatnia.

Donald Trump megválasztott elnök szombaton a Fidel Castro halálhíre után kiadott közleményében árnyaltabb volt. Nem foglalkozott azzal, hogy mi lesz az amerikai-kubai diplomáciai kapcsolatok sorsa, hanem azt hangsúlyozta:

jóllehet, a Fidel Castro okozta tragédiákat, haláleseteket és fájdalmat nem lehet semmissé tenni, a mi kormányzatunk mindent megtesz majd annak érdekében, hogy a kubai nép végre megkezdhesse utazását a felvirágzás és a szabadság felé."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére