Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kritikus a helyzet Kínában

Békési Marcell

2020.01.28. 07:59

A járvány 6 nap alatt megtízszereződött, a halálozási arány 3 százalék körüli, Kína pedig képtelen hatékonyan fenntartani a karantént. Brutális videók keringenek az interneten.

A South China Morning Post beszámolója szerint a koronavírus halálos áldozatainak száma 106 főre, regisztrált megbetegedések száma pedig 4500-ra nőtt csak Kínában.

Ez azt jelenti, hogy a járvány mérete múlt szerda óta, mikor még csak 440 regisztrált eset volt, megtízszereződött, csak tegnap 1700 új esetet regisztráltak.

A szakértők egyöntetű véleménye szerint viszont ez a szám, amit a kínai kormány bevall, csak a töredéke lehet a fertőzés valós méretének.

A portál beszámolója szerint egyébként a fertőzés lappangási ideje 3-14 nap között mozog, ez alatt az idő alatt is fertőző lehet – bár erről egyelőre nincs konszenzus –, viszont gyermekek és fiatalok körében a tünetek szerencsére enyhébbek.

Nagyobb aggodalomra ad okot viszont az, hogy a fertőzöttek 16 százalékánál alakult ki tüdőgyulladás szövődményként.

A kínai portálon egyébként, ha letekertek az aljára, egy táblázatban élőben lehet nyomon követni a vírus terjedését.

A kormányzati kommunikáció és a videófelvételek

További problémát jelent, hogy a kínai kormány hivatalos számai és a kiszivárgott – meg nem erősített – videók között óriási kontraszt van. Több ilyen videón is látszik, ahogy emberek sétálás közben egyszer csak összeesnek. Utcán, munka közben, őrök szolgálati időben, stb. Például ezen a Makaóban készült felvételen:

A város egyébként szó szerint kihalt, szinte alig maradtak benne emberek, akik igen, azok sem nagyon mernek kimerészkedni az utcára.

Az emberek minden további nélkül áthajtanak a sorompókon, szántóföldeken, és kikerülik az ellenőrző pontokat, úgyhogy a kormány jobb híján falakat próbál építeni, hogy bent tartsa a lakosságot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére