Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kreml: Trump mondja el a véleményét az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban

888.hu

2017.08.02. 16:28

Nem egyértelmû, hogy Washington tovább szigorítaná-e az Oroszországgal szembeni szankciókat, ezért a Kreml azt szeretné, ha Donald Trump is ismertetné álláspontját - írja az MTI.
MOSZKVA, 16:28

Nem egyértelmű, hogy Washington tovább szigorítaná-e az Oroszországgal szembeni szankciókat, ezért a Kreml azt szeretné, ha Donald Trump is ismertetné álláspontját – írja az MTI.

 Feltétlenül fontos, hogy mit gondol erről az Egyesült Államok elnöke, és hogy mit gondol a kétoldalú kapcsolatok jelenlegi állapotáról és távlatairól, de mindeddig, önökhöz hasonlóan, nem hallottunk erre vonatkozó bejelentést"

– mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

A szóvivő így kommentálta, hogy miközben Rex Tillerson amerikai külügyminiszter közölte, Trump – noha kész aláírni – nem örül az Oroszország elleni újabb szankcióknak, addig Mike Pence alelnök az elnök és a kongresszus közös hangjának nevezte a büntetőintézkedéseket.

Peszkov kijelentette, hogy egyelőre nem szerepel a tervek között Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök újabb kapcsolatfelvétele.

Szergej Lavrov orosz és Rex Tillerson amerikai külügyminiszter egy washingtoni bejelentés szerint a hétvégén találkozik majd egymással a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) manilai tanácskozásán, ahol megvitathatják ezt a kérdést.

A szóvivőt felkérték, hogy reagáljon a Reuters brit hírügynökségnek arra a jelentésére, amely szerint az orosz haderő csak idén 40 katonát veszített Szíriában, miközben a moszkvai védelmi tárca szerint Oroszországnak az intervenció kezdete, vagyis 2015 szeptembere óta 34 halottja van. Peszkov szerint a Kreml nem lát alapot a védelmi minisztérium hivatalos adatainak felülvizsgálatára, ugyanakkor hozzáfűzte:

ha Szíriában vannak önkéntesi vagy más minőségben orosz állampolgárok, akkor nem állami vonalon vannak ott, és a védelmi minisztériumhoz semmi közük".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére