Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel milliós pénzbírságot kapott egy politológus, amiért muszlimnak nevezte egy kollégáját

Pörge Béla

2019.04.25. 17:00

Michael Ley szakterülete az antiszemitizmus, egy beszédében pedig a kollégáját "muszlim testvérnek" nevezte. Ezért most fizetnie kell.
BÉCS, 17:00

Michael Ley szakterülete az antiszemitizmus, egy beszédében pedig a kollégáját "muszlim testvérnek" nevezte. Ezért most fizetnie kell.

Ley új könyvének bemutatóján "muszlim testvérnek" nevezte kollégáját, a salzburgi egyetemen tanító Farid Hafezt. Azt is hozzátette, hogy szerinte minden muszlim testvér (Muslimbruder) azon dolgozik, hogy eltüntesse a zsidókat a Földről. Farid Hafez egyébként magát iszlám politikai gondolkodónak tartja.

A "muszlim testvér" kifejezéssel Ley a Muszlim Testvériség és a Muszlim Testvérek nevű iszlamista terrorszervezetekre utalt.

A bíróság gyűlöletbeszédre hivatkozva végül 2400 euróra büntette a politológust ezért a kijelentéséért. Ley azt nyilatkozta ezután a Kronen Zeitung című osztrák lapnak, hogy már nem érti a világot.

Michael Ley szakterülete az iszlám antiszemitizmus, az említett könyvbemutatón is ez volt a témája, így kerültek szóba a muszlimok és a "muszlim testvérek".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére