Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel kétszáz szélsõségest helyeztek szabadlábra Belgiumban

Csordás Bettina

2019.01.25. 12:47

Belgiumban a közelmúltban szabadlábra helyeztek 182 embert, akiket terrorizmussal összefüggõ bûncselekményekért vagy szélsõséges tanok terjesztése miatt tartottak fogva - közölte a La Libre Belgique címû belga lap.

A cikk szerint a büntetésük leteltével szabadon bocsátottak között vannak terrorista támadás előkészítésével vádolt, szélsőséges és a társadalom széles rétegei elleni gyűlöletkeltő tanokat hirdető hitszónokok és számos radikalizálódott ember is.

Legtöbbjük az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel hozható összefüggésbe, akik a szíriai konfliktus 2011-es kirobbanása óta voltak őrizetben.

A szabadon bocsátottak között 74-en szerepelnek a terroristákat vagy terrorizmussal szorosan kapcsolatba hozható embereket rögzítő belga adatbázisban, akinek megfigyelését a hírszerző szolgálatoknak előtérbe kell helyezniük" 

- írja az MTI a belga napilapra hivatkozva.

Jelenleg terrorizmus miatt még 230 elítélt ember van belga börtönökben"

- tették hozzá.

A napilap rendőrségi forrásokra hivatkozva beszámolt arról is, hogy terrortámadás előkészítésének szándéka miatt őrizetbe vettek egy, a belga főváros Molenbeek nevű negyedében élő embert. Országszerte öt további embert is őrizetbe vettek azzal a gyanúval, hogy segítséget nyújtottak a gyanúsítottnak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére