Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács Zoltán: Az illegális migráció nem érzelmi, nem politikai, hanem jogi kérdés

Fodor-Horváth Zsófia

2020.02.05. 12:35

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Egyesült Államok és Mexikó közötti határt látogatta meg.

Kovács Zoltán szerint az illegális migráció jogi kérdés és ezt mintha már Európában elfelejtették volna, helyette pedig érzelmi, politikai üggyé akarják azt átformálni. Az államtitkár elmondása szerint a mexikói-amerikai határon évtizedek óta van valamilyen fizikai akadály, amelynek célja, hogy az illegálisan érkezőket feltartóztassa.

Az Európai Uniónak is vannak határai, különös tekintettel a schengeni határra, és azok a viták, amelyeket az elmúlt öt évben folytattunk ezeknek a határoknak az átjárhatóságáról, arról, hogy szükséges-e fizikai erővel, illetve adott esetben kerítéssel védeni az illegális migrációval szemben, az itt, ebben az országban, illetve ezen a határszakaszon fel sem vetődne kérdésként, hiszen magától értetődik

– hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán kiemelte: A határokat meg kell védeni, azért vannak határok, hogy az azon átlépők betartsanak minden törvényt.


Az államtitkár amerikai útja során találkozott Andrew Friedmannal, az ortodox Bais Naftoli zsidó egyházközség elnökével, a Republikánus Párt kaliforniai elnökével, Jessica Pattersonnal, a Pepperdine University School of Public Policyn és az American Jewish Committee Los Angeles-i szervezetével, valamint külhoni magyarokkal is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére