Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koszovó is vízummentességet kaphat

Tóth Dalma

2016.05.04. 21:08

Törökország után a koszovói állampolgárok számára is eltörölheti a vízumkényszert az EU.
Brüsszel, 21:08

Törökország után a koszovói állampolgárok számára is eltörölheti a vízumkényszert az EU.

Az EU migrációs ügyekért felelős biztosa, Dimitrisz Avramopulosz közölte, hogy az Európai Bizottság vízummentes, rövid időtávra vonatkozó uniós beutazást javasol Koszovó polgárai számára.

Az Unió ezzel a lépéssel szeretné értékelni a koszovói hatóságok munkájának eredményét, mivel sikeresen teljesítették az EU-s követelményeket.  

Koszovó reformokat hajtott végre a bel- és igazságügy területén, valamit a jogállamiság és az igazságszolgáltatás szabályozását illetően.

A schengeni övezetbe történő vízummentes beutazás megkönnyíti az emberek közötti személyes kapcsolatok erősítése mellett az üzleti, társadalmi és kulturális kapcsolatok fellendülését az Európai Unió és Koszovó között"

– mondta Dimitrisz Avramopulosz.

A bizottság megerősítette, hogy Koszovó a vízumliberalizáció ütemtervében foglalt minden követelménynek megfelelt. Koszovó alkalmazza a Montenegróval kötött határmegállapodásban foglaltakat és további megerősítő lépéseket tesz a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelem terén.

A migrációs ügyekért felelős biztos szerint a vízummentesség nem jelenti azt, hogy ellenőrizetlen beáramlás fenyegetné az Európai Uniót. Csak az uniós biztonsági szabályoknak megfelelő, biometrikus útlevéllel érkezők élhetnek a vízummentes beutazás lehetőségével, valamint a belépőnek bizonyítani kell, hogy elegendő anyagi forrással rendelkezik, és számot kell adnia utazása céljáról. A vízummentesség nem biztosítja a munkához való jogot az unió területén.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére