Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: már több mint 30 ezren haltak meg Európában

888.hu - MTI

2020.04.01. 14:02

Csak Európában már több mint 30 ezer ember halálát okozta az új koronavírus-járvány az országok egészségügyi hatóságainak bejelentései szerint.

Az európai halálesetek több mint kétharmadát Olaszországban és Spanyolországban jegyezték fel.

Olaszországban kicsit kevesebb mint egy hónap alatt 12 400 koronavírus-fertőzött halt meg. A kijárási korlátozás három hét után kezd biztató eredményeket produkálni, bár a legfrissebb adatok szerint 24 óra alatt még mindig 837 elhalálozást jegyeztek fel.

Spanyolországban 8100 fölött jár a halálesetek száma. Franciaországban pedig több mint 3500-an haltak bele a Covid-19 betegségbe, és a napi halálozások száma legutóbb megközelítette az 500 főt.

Világszerte a Covid-19 betegségben eddig több mint 42 ezren vesztették életüket. Globálisan 830 ezer fölött jár a koronavírus-fertőzöttek száma, ezek több mint felét Európában, 186 ezret az Egyesült Államokban és 108 ezret Ázsiában jegyeztek fel. A világjárvány terjedésének megfékezése érdekében a világ lakosságának mintegy 46 százalékát – több mint 3,6 milliárd embert – szólítottak fel vagy kötelezték arra, hogy maradjanak otthon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére