Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: New York bezárja az iskolákat, Los Angeles a kondikat is

888.hu

2020.03.16. 06:43

Bezárnak az iskolák, éttermek, színházak és szórakozóhelyek New Yorkban – jelentette be Bill de Blasio polgármester helyi idő szerint vasárnap. New Yorkban található az ország legnagyobb állami iskolarendszere, Bill de Blasio eleinte vonakodott is beszüntetni az oktatást, de Andrew Cuomo, New York állam kormányzójának nyomására úgy nyilatkozott, „a nap folyamán belátta, hogy nincs más választás”. Pár órával később azt is bejelentette, hogy minden étteremnek, bárnak, színháznak és mozinak is be kell zárnia az új koronavírus megfékezése érdekében.

A vírus rohamosan terjedhet azokon a helyeken, ahol a New York-iak találkoznak, éttermekben, bárokban, és ahol egymáshoz közel ülünk. Meg kell szakítanunk a láncot

 

– szögezte le Bill de Blasio. Nehéz szívvel hozta meg a döntést, hiszen ezek a helyek a New York-iak identitását képezik, „de városunk példátlan fenyegetéssel néz szembe, és úgy kell cselekednünk, mint hogyha háborúban állnánk” – emelte ki a demokrata párti politikus.

A rendelkezés értelmében 50 ezer étterem kénytelen kedden 9 órakor lehúzni a rolót. Érdekvédelmi szervezetük szerint a New York-i éttermek 51 milliárd dollár (csaknem 15,5 ezer milliárd forint) adóbevételt termelnek az államnak és 800 ezer embernek adnak munkát.

Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti is hasonló intézkedéseket jelentett be. A nyugati parti nagyvárosban az éttermeken túl az edzőtermeknek is be kell zárniuk. Ott már vasárnap éjfélkor életbe lépnek a korlátozások, és legkorábban március 31-én oldhatják fel azokat. Garcetti ugyanakkor jelezte: ha kell, meg fogja hosszabbítani a rendelet hatályát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére