Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: megint rekordot döntött az új fertőzöttek száma Ukrajnában

888.hu - MTI

2020.10.01. 13:33

Továbbra is súlyos a járványhelyzet Ukrajnában, egymás után két nap döntötte meg a korábbi csúcsot négyezer fölötti esetszámmal az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma, a kórházi ápolásra szorulóké is megint több mint hétszázzal nőtt – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által csütörtökön közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített szokásos napi tájékoztatóján.

A közölt adatok alapján az elmúlt napon 4069 új esettel 213 028-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 64 újabb halálos áldozattal 4193-ra emelkedett. Eddig 94 443-an gyógyultak meg, viszont már 114 392 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel. A járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet, 4027-et, egy nappal korábban azonosították.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál hozzáfűzte, hogy az új fertőzéses esetek számát tekintve Ukrajna Európában jelenleg az öt legsúlyosabb helyzetű ország között van, Franciaország, Spanyolország, Oroszország és Nagy-Britannia mellett, világviszonylatban pedig a 14. helyen áll.

Területi bontásban előző nap a legtöbb új beteget, 450-et – továbbá négy halálos áldozatot – ismét a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből jelentették, ezt követte az ország legfertőzöttebb területének számító főváros, Kijev, ahonnan 377 új betegről és tíz elhunytról számoltak be. Utóbbiban az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 23 ezret, a halálos áldozatoké pedig 391-re nőtt.

Kárpátalján az igazolt fertőzöttek száma 99 esettel 9918-ra, az elhunytaké eggyel 308-ra emelkedett, míg eddig 4798-an győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter közölte, hogy előző nap is nagyon sok, 730 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani, valamint újabb 288 egészségügyi alkalmazott kapta el a vírust, közülük már több mint 15,5 ezren fertőződtek meg. A gyermekek között pedig 250 új fertőzöttet találtak, eddig már csaknem 14 ezer kiskorú betegedett meg.

Az ukrán parlament közben átmenetileg ismét karanténba vonult, felfüggesztette a plenáris ülésezést, miután a törvényhozás és az apparátus több tagja is megfertőződött koronavírussal. Ebben a hónapban várhatóan csak október 20-án tartanak meg egy plenáris ülést, a többi napon csak a bizottságokban dolgoznak. A héten legalább tíz képviselőről derült ki, hogy elkapta a vírust – hozta nyilvánosságra Dmitro Razumkov házelnök.

Előző nap 53 022 tesztet végeztek el Ukrajnában, ebből 30 167 PCR-tesztet, a többi antitestszűrés volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére