Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus-helyzet Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban

888.hu/MTI

2020.04.22. 18:36

Belgiumban a közegészségügyi szolgálat közölte, egy nap alatt 264-en haltak meg, ezzel átlépte a hatezret az áldozatok száma. Hollandiában négyezer fölé emelkedett a halottak száma szerdán, Luxemburgban lassul a járvány terjedése.

A fertőzések száma 933-mal 41 889-re emelkedett a 11,5 millió lakost számláló Belgiumban. Az áldozatok 54 százaléka idősotthonokban hunyt el. A közegészségügyi szolgálat szakértői szerint a járvány valószínűleg április 12-én tetőzött. A szolgálat szóvivője, Benoit Ramacker szerint az adatok bizakodásra adhatnak okot, de további erőfeszítéséket kell tenni a korlátozási intézkedések betartása érdekében.

A La Libre című belga napilap szerint Sophie Wilmés kormányfő pénteken újabb korlátozásenyhítő stratégiákat jelent be, de addig is mindenkit „rendkívüli óvatosságra” int.

Luxemburgban lassult a vírus terjedése az előző hetekhez képest, az országban laposodik a járványgörbe. A szerdai adatok szerint 60 új esetet regisztráltak 24 óra leforgása alatt, a halottak száma hárommal nőtt. A félmilliós lélekszámú nagyhercegségben 3618 beteget és 78 elhunytat tartanak számon.

A luxemburgi kormány a járóbeteg-ellátás fokozatos visszaállítását tervezi, Paulette Lenert egészségügyi miniszter arra buzdította a lakosságot, hogy ne féljenek felkeresni háziorvosukat.

Szerda délutáni adatok szerint Hollandiában átlépte a négyezret a járvány okozta betegségben elhunytak száma, azonban a helyi sajtó és a közegészségügyi intézet szerint ez a szám a valóságban sokkal magasabb lehet. A hétvége folyamán több mint 40 ezer tesztet végeztek, amelyek újabb 708 főnél mutatták ki a fertőzést. Az esetek száma megközelíti a 35 ezret a hozzávetőleg 17 millió lakosú országban. Mivel az fertőzések és a halálesetek többségében idősotthonokban fordulnak elő, a kormány május 20-ig tartó látogatási tilalmat rendelt el ezekben az intézményekben.

A helyi sajtó arról számolt be, hogy sok ápolási intézet tett panaszt maszkok és védőfelszerelések hiánya miatt. A közegészségügyi intézet vezetője, Jaap Von Diesel szerint azonban a maszkviselés csak olyan helyeken szükséges, ahol már kimutatták a vírus jelenlétét.

Az intenzív kórházi ápolásra szorulók száma 71 fővel 1087-re csökkent. Az országos járványügyi hivatal szóvivője azt mondta, hogy a járóbeteg-ellátás visszaállhat lassan a normális kerékvágásba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére