Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus-gócpontra bukkantak Romániában, egy százezres nagyvárost helyeznek karantén alá

888.hu

2020.03.31. 09:45

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében karantén alá vonták Romániában Suceavát, az egyik északkeletre fekvő román nagyvárost és több környező kisebb települést is.

A román kormány Suceavát és nyolc környező falut helyezett karantén alá, hogy ezzel fékezze a koronavírus országon belüli terjedését.

A lépésre azért volt szükség, mivel a román koronavírusos esetek több mint negyedét arról a területről jelentették – mondta el Marcel Vela belügyminiszter.

Romániában, ahol több mint 2100 koronavírusos fertőzött van, március 16-án jelentették be a veszélyhelyzetet. Suceava lakossága mintegy 100 ezer főt tesz ki, a városnak 593 koronavírusos esete van, és az eddigi elhalálozások harmada is ehhez a megyeszékelyhez köthető. A hivatalos adatok szerint a 285, koronavírust elkapó egészségügyi dolgozó több mint felét is ebből a városból jelentették.

Nelu Tataru egészségügyi miniszter szerint az országban a gyenge helyzetkezelés és az emberek könnyelműsége miatt terjedt el ennyire a vírus. A karantént április közepéig, a veszélyhelyzet kihirdetésének 30 napos végéig fenntartják.

Fotó: Daniel MIHAILESCU / AFP

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére