Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: ez történik most a világban

888.hu

2020.04.03. 07:47

Észtország és Svédország is ideiglenes kórházakat nyit a páciensek kezelésére.

A stockholmi városvezetés csütörtöki közlése szerint a hétvégén nyitják meg az első ilyen létesítményt a svéd főváros délre található Älvsjö elővárosának rendezvényközpontjában. A tábori kórházban egyelőre 140 beteget tudnak kezelni, de a hatóságok szerint a befogadóképességét szükség esetén 600 férőhelyesre bővíthetik.
Svédország a legtöbb európai államtól eltérő stratégiát követ a járvány elleni küzdelemben: nincsenek kijárási korlátozások, az iskolák, az éttermek és a sportlétesítmények nyitva tartanak.
Svédországban eddig 308 beteg hunyt el a Covid-19-járvány következtében, mintegy kétharmaduk Stockholm régiójában. Az országban péntekre virradóra 5568-ra rúgott az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Szakértők szerint a fertőzöttek valós száma jócskán nagyobb lehet, mivel a skandináv országban eddig csak a súlyos panaszokkal rendelkező betegeket és az egészségügyi dolgozókat tesztelték a vírusra.

Az észtországi Saaremaa szigetén csütörtökön nyitottak katonai tábori kórházat, miután megugrott a fertőzöttek száma a helyi röplabdacsapat milánói válogatottal játszott márciusi mérkőzése és az azt követő négynapos fesztivál nyomán. A sziget 30 ezer lakójának egy százalékánál mutatták ki a vírust. A helyi hatóságok ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy a valós szám itt is jóval magasabb lehet. Saaremaán eddig négy ember halt meg.

Az amerikai haditengerészet leváltotta a Guamnál lévő hadihajó kapitányát.

A minisztérium közlése szerint Brett Croziert, a Theodore Roosevelt repülőgép-hordozó kapitányát nem azért mentették fel, mert levelet írt feletteseinek, hanem mert ezt a levelet eljuttatta a sajtóhoz.
Crozier, akinek levelét először a San Francisco Chronicle hozta nyilvánosságra kedden, azt kérte a minisztériumtól, hogy a hajó ötezer fős legénységéből négyezer embert mentsenek ki és szigeteljenek el, mert a napokban már többeknél diagnosztizálták az új típusú koronavírust. „Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk. Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: tengerészeinket” – írta.
A hadihajón a személyzet ezer tagját már kimenekítették, és az elkövetkező néhány napban további 2700-at mentenek ki, de a többieknek – 1300 főnek – a hajón kell maradniuk. Modly még szerdán közölte azt is, hogy az eddig elvégzett vírustesztek közül 93 pozitív lett, de 593 embernél nem mutattak ki fertőzést.

Második világháborús bomba miatt kellett Németországban részben kiüríteni egy koronavírus-fertőzötteket is kezelő kórházat.

Az egészségügyi intézményben kezelt mintegy 200 pácienst, köztük az új típusú koronavírussal megfertőződött 11 beteget kellett az intenzív osztályról evakuálni. A betegek többségét az egyetemi kórház más részlegein helyezték el, többeket azonban más klinikákra kellett szállítani.
A környéken élő csaknem 1200 lakosnak is el kellett ideiglenesen hagynia az otthonát, míg az öttonnás harceszközt a tűzszerészek ártalmatlanították a csütörtök délutáni órákban. Az emberek időközben már visszatérhettek az otthonaikba. A bombát szerdán találták meg építkezési munkálatok során.
Németországban eddig mintegy 85 ezer ember fertőződött meg koronavírussal, 1100-an elhunytak, 22 440-en meggyógyultak.

Észak-Korea hivatalosan mindössze ötszáz embert tart karanténban, Dél-Koreában tízezer fölé emelkedett a fertőzöttek száma.

Észak-Korea hivatalosan mindössze ötszáz embert tart karanténban koronavírus miatt, miután az utóbbi hetekben a hatóságok több ezer embert kiengedtek ki, akiknél a közlés szerint nem jelentkeztek panaszok a KCNA állami hírügynökség péntek reggeli közlése szerint.
Phenjan eddig hivatalosan egy fertőzöttet sem erősített meg, de az állami sajtó a foganatosított járványügyi intézkedéseket „nemzeti létszükségletnek” nevezte. A kommunista ország kiutasította a külföldi turistákat, felfüggesztette szinte a teljes határforgalmat egyedüli szövetségesével, a járvány kiindulópontjának számító Kínával, egészségügyi ellenőrzést vezetett be a határátkelőhelyeken, és mozgósította az egészségügyi dolgozókat, hogy ellenőrizzék a lakosságot, és különítsék el azokat, akiknél a fertőzés tünetei jelentkeznek.

Dél-Koreában az utóbbi 24 órában 86 új esetet regisztráltak, így a fertőzöttek száma 10 062-re gyarapodott. Az elhunytak száma öttel 174-re nőtt. A statisztikai adatok a fertőzést mutató görbe ellaposodására utalnak: az utóbbi három hétben naponta átlagosan száz új esetet jelentettek. A világos csökkenési trend márciusban indult el, miután februárban naponta mintegy 900 új fertőzést regisztráltak.

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére