Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korlátozásokat vezetett be Oroszországban a TikTok és a Netflix

888.hu

2022.03.07. 11:20

De kivonulhat az országból a Pepsi és a McDonald's is.

 

A TikTok korlátozásokat vezetett be, a Netflix pedig teljesen felfüggesztette a streaming-szolgáltatását Oroszországban.

A TikTok szóvivője, Hilary McQuaide elmondta, hogy az alkalmazás Oroszországban most „csak megtekintés” módban jelenik meg, és nem engedi hogy az emberek videókat vagy élő közvetítéseket tegyenek közzé.

 

A munkatársak biztonsága a legfőbb prioritásunk”

– mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a kínai székhelyű ByteDance technológiai vállalathoz tartozó videómegosztó szolgáltatás nem akarta sem orosz munkatársait, sem felhasználóit súlyos büntetőjogi szankcióknak kitenni.

 

A közösségi médiavállalatok szintén összeütközésbe kerültek a Kremllel: a Facebook és a Twitter működését felfüggesztették Oroszországban, feltehetően azért, mert az EU-ban blokkolták az állam által támogatott Russia Today és Szputnyik hírszolgáltatást.

Eközben az amerikai Visa, Mastercard és American Express hitelkártya-társaságok a hétvégén közölték, hogy ők is megszüntetik a szolgáltatásaikat Oroszországban.

A dél-koreai Samsung Electronics, az okostelefonok és a számítógépes chipek egyik vezető beszállítója közölte, hogy az Applehez, a Microsofthoz, az Intelhez és a Dellhez hasonlóan leállítja a termékszállításokat az országba.

 

De ez még nem minden!

Az Insider arról számolt be, hogy Thomas DiNapoli felszólította az amerikai vállalatokat, hogy gondolják át az Oroszországgal már meglévő üzleti kapcsolataikat.

DiNapoli hozzátette, hogy az oroszországi üzleti tevékenység felfüggesztése vagy megszüntetése „az orosz piaccal kapcsolatos különböző befektetési kockázatokat kezelné”, és döntő szerepet fog játszani „Oroszországnak a nemzetközi rend alapvető aláásásában játszott szerepének elítélésében”.

 

Már a McDonald's és a PepsiCo is fontolgatja, hogy megszakítja az üzleti kapcsolatait az orosz piaccal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére