Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb összecsapások a görög határon

MTI

2020.03.18. 13:09

Összecsapások zajlottak a görög-török szárazföldi határon szerdára virradóra, miután ötszáz fiatal migráns megpróbált ledönteni egy határkerítést, hogy így jusson be Görögországba.

A határrendészet könnygázt vetett be a garázdálkodók ellen a kasztanieszi átkelőtől délre, amire

a török hatóságok könnygázzal és kőzáporral válaszoltak.

Az összecsapások hajnali kettőkor kezdődtek, és körülbelül két órával később értek véget.

Szemtanúk szerint a migránsok visszatértek egy rögtönzött táborba a határ török oldalán található Pazarkulében. A görög-török határon körülbelül kétezren táboroznak.

Migránsok tömege indult meg Görögország felé azt követően, hogy február végén Ankara bejelentette: a török hatóságok már nem tartóztatják fel azokat a migránsokat, akik Törökország területéről az Európai Unióba kívánnak menni. Recep Tayyip Erdogan török elnök korábban többször fenyegetőzött a határok megnyitásával.

Erdogan kedden videokonferenciát tartott Emmanuel Macron francia elnökkel, Angela Merkel német kancellárral és Boris Johnson brit miniszterelnökkel, amelynek során a migrációs helyzetről is szó esett. A török vezető múlt hétfőn az Európai Unió főbb intézményeinek vezetőivel tárgyalt a Brüsszel és Ankara között 2016-ban létrejött menekültügyi megállapodás végrehajtásáról. A török elnök a belga fővárosból hazatérőben újságíróknak azt mondta, hogy a találkozón a „kiegészítő finanszírozás” lehetősége is szóba került.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére