Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Könnygázzal oszlatta a korlátozásellenes tüntetőket a rendőrség Párizsban

888.hu

2022.02.12. 17:20

Könnygázzal oszlatta a tüntetőket a rendőrség a párizsi Champs-Elysées sugárúton szombaton, röviddel azután, hogy a koronavírus miatti korlátozások ellen tiltakozó kocsioszlop megérkezett a francia fővárosba.

 

A kanadai tiltakozás mintájára szerveződött, elégedetlenségüknek dudálással és a forgalom akadályozásával hangot adó autósok francia zászlókat lobogtatva rajzottak az Diadalív körül, fittyet hányva a rendőrségi tilalomra.

A rendőrség korábban ötszáz járművet tartóztatott fel Párizs környékén, amelyek a betiltott tüntetésre igyekeztek, és csaknem háromszáz bírságot osztott ki. A hatóságok több mint hétezer rendőr mozgósításával, ellenőrzőpontok felállításával, páncélozott személyszállító járművekkel és vízágyúkkal készültek a megmozdulásra.

A tüntetés oka az volt, hogy a legújabb szabályozás értelmében

a francia állampolgárok csak oltási igazolvánnyal vehetnek igénybe számos szolgáltatást.

Franciaországban hetek óta tiltakoznak emiatt.

Az elnökválasztás közeledtével Emmanuel Macron francia államfő szeretné elkerülni, hogy a megmozdulások a 2018-as sárgamellényes tüntetésekhez hasonló széleskörű társadalmi elégedetlenségbe torkolljanak.

A rendőrség két utcai felvonulást engedélyezett szombatra Párizsban: az egyik az oltásellenes tüntetőké, a másik a sárgamellényeseké.

A hatóságok közölték, hogy őrizetbe vettek öt tiltakozót a francia főváros déli részén, akiknél csúzlik, kalapácsok, kések és gázálarcok voltak.

Franciaországon kívül a hollandiai Hágában is tiltakozást szerveztek szombaton. Ott a parlamenti épületegyütteshez vezető utat torlaszolták el a tiltakozás résztvevői.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére