Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Komoly felháborodás tört ki Svédországban

Nagy Gábor

2018.03.30. 11:00

Közéleti vita robbant ki a skandináv államban egy brosúra miatt, amit a szociális ügyekkel is foglalkozó minisztérium adott ki. A téma: gyermekházasság, amit a bevándorlás hozott be Svédországba.
STOCKHOLM, 11:00

Közéleti vita robbant ki a skandináv államban egy brosúra miatt, amit a szociális ügyekkel is foglalkozó minisztérium adott ki. A téma: gyermekházasság, amit a bevándorlás hozott be Svédországba – írja a The Local.

Komoly vita alakult ki Svédországban egy gyermekházasságról szóló tájékoztató miatt. A tárca célja az volt, hogy a "más kultúrkörből érkező" bevándorlók számára is tisztázzák:

Svédországban nem lehet házasságot kötni 18 éves kor alatt.

Csakhogy egyesek szerint az Információ azok számára, akik házasságot kötöttek egy fiatalkorúval című dokumentum nem hangsúlyozza eléggé a jogellenességet, és lehet egy olyan értelmezése is, mely szerint – bizonyos esetekben – elnézőek lehetnek a hatóságok.

Jan Björklund, a svéd Liberálisok vezetője a brosúrával kapcsolatos vita miatt azt mondta:

Azonnali hatállyal vissza kell vonni."

Tobias Billstorm, a Mérsékelt Párt vezetője úgy fogalmazott az ügy kapcsán:

A legnagyobb probléma a dokumentummal az, hogy nem szerepel benne a börtön szó. Vagyis inkább tanácsokat, tippeket ad az érintetteknek, hogyan reagáljanak a gyermekházasságra."

Az óriási felháborodás miatt a dokumentumot kiadó tárca közölte: visszavonják a brosúrát és átdolgozzák.

Svédországban sok a probléma az illegális gyermekházasságokkal. A legtöbb bevándorló olyan kultúrkörből érkezik, ahol ennek az "intézménynek" hagyománya van. Jól jelzi az ügy súlyosságát, hogy a migrációs ügynökség (Migrationsverket) adatai szerint 2016-ban már 132 gyerekkorú élt házasságban Svédországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére