Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kolumbia ráléphet Maduróék tyúkszemére

Nagy Gábor

2017.07.29. 12:58

Az Egyesült Államokkal egyre jobb viszonyban lévõ Kolumbia közölte: nem fogja elismerni a most hétvégén tartandó venezuelai alkotmányozó nemzetgyûlési választások eredményét, mivel annak semmiféle legitimitása nem lesz. Mindemellett Kolumbia azt tervezi, hogy 150 ezer különleges vízumot ad a hazájukat a krónikus gazdasági válság és politikai káosz miatt elhagyó venezuelaiaknak.
BOGOTÁ, 12:58

Az Egyesült Államokkal egyre jobb viszonyban lévő Kolumbia közölte: nem fogja elismerni a most hétvégén tartandó venezuelai alkotmányozó nemzetgyűlési választások eredményét, mivel a kolumbiai elnök szerint semmiféle legitimitása nem lesz. Mindemellett Kolumbia azt tervezi, hogy 150 ezer különleges vízumot ad a hazájukat a krónikus gazdasági válság és politikai káosz miatt elhagyó venezuelaiaknak.

Venezuelában idén április óta mindennaposak a tüntetések. A kormány és az ellenzék közötti összecsapásokban több mint 100 ember halt meg. A most vasárnapi választás miatt pedig még inkább eldurvultak a kormányellenes demonstrációk.

Mint ismert, Venezuelában alkotmányozó nemzetgyűlési választást tartanak vasárnap.

Ha a nép Nicolás Maduro kezdeményezése mellett teszi le a voksát, akkor a jelenlegi elnök még több hatalommal fog bírni. Az ellenzék szerint – ha sikerül Madurónak elérni a céljait – a választás után a még megmaradt független intézmények is a szocialista kormánypártok befolyása alá kerülhetnek, és saját maguk elveszthetik a parlamentben jelenleg meglévő többségüket.

A 31 milliós lélekszámú országból az utóbbi idők gazdasági és belpolitikai káosza miatt egyre többen távoztak "nyugatra" – például a Venezuelával nyugaton határos Kolumbiába.

Nem véletlen tehát, hogy a kolumbiai elnök, Juan Manuel Santos – a venezuelai választások előtt közvetlenül – arról beszél, hogy semmilyen esetben nem fogja elismerni a voksolás eredményét. Sőt, Bogotá azt is tervezi, hogy 150 ezer különleges vízumot ad a Kolumbiába menekülő venezuelaiaknak, így ők a szokásosan engedélyezett 90 napon túl még két évig maradhatnak az országban.

Santosék csak azt szabták feltételül, hogy  az igénylők útlevéllel, hivatalos határállomáson keresztül érkezzenek Kolumbiába és nem folyhat ellenük semmilyen bűnvádi eljárás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére