Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kneissl: Oroszország nem részesül különleges elbírálásban

Bertha László

2018.08.27. 18:25

Karin Kneissl osztrák külügyminiszter szerint nincs hatással Bécs és Moszkva viszonyára, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vett egy héttel ezelõtti esküvõjén.
BÉCS, 18:25

Karin Kneissl osztrák külügyminiszter szerint nincs hatással Bécs és Moszkva viszonyára, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vett egy héttel ezelőtti esküvőjén. A tárcavezető APA osztrák hírügynökségnek adott interjújában kijelentette: garantálja, hogy Oroszország ezért nem részesül különleges bánásmódban, és Ausztria megőrzi külpolitikai semlegességét.

Az alpbachi európai fórumon nyilatkozó Kneissl hangsúlyozta, hogy számos kollégájához hasonlóan ugyanolyan gyakran ismételte el az Ukrajnához tartozó Krím félsziget nemzetközi jogba ütköző, Oroszország által történt annexiójának elítélésével kapcsolatos álláspontot.

Az APA osztrák hírügynökség szerint a tárcavezető bár közismerten nem rajong a Moszkva elleni uniós szankciókért, számos interjúban hangsúlyozta, hogy az osztrák kormány határozatban hagyta jóvá azokat.

Az osztrák politikus szerint az esküvőjén nem beszélt Ukrajnáról Vlagyimir Putyinnal. Elmondta, hogy mindössze a szíriai konfliktust érintették nagyon röviden a menekültek hazatérésének vonatkozásában valamint a tekintetben, hogy „véget ér-e a háború?”.

Oroszország kulcsszereplő Szíriában, ezért együtt kell működni Moszkvával”

– hangsúlyozta Kneissl.

Heinz-Christian Strache, a kormánykoalíciós Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, alkancellár a Die Presse című osztrák lapnak adott interjújában nem cáfolta, hogy Kneissl és Putyin között volt „titkos találkozó”, amikor a külügyminiszter orosz kollégájával tárgyalt Moszkvában. Kneissl az APA hírügynökségnek adott interjúban ezzel kapcsolatban nem kívánt állást foglalni – írja az MTI.

Putyin esküvői meghívása miatt Ausztriában sok bírálat ért a külügyminisztert. A balliberális osztrák ellenzéki pártok véleménye szerint Putyin látogatása „hátrányos” Ausztriára nézve, bizalmatlanságot szül az ország iránt, melyet „Oroszország trójai falovának” fognak tekinteni az EU-ban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére