Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Klobuchar visszalépett az alelnökségtől, arra kéri Bident, hogy fekete nőt válasszon

Békési Marcell

2020.06.19. 07:35

A gyönyörű nyugati demokrácia: mikor nem azért leszel alelnök, mert rátermett vagy, hanem mert bizonyos színű bőrrel és két X kromoszómával rendelkezel.

Egyre valószínűbb, hogy az Egyesült Államoknak fekete és női alelnöke lesz.

Amerikában az alelnökjelöltet az előválasztást megnyert elnökjelölt választja ki, úgyhogy Joe Biden most megkezdte az indulótárs-válogatást, viszont 2020 lévén egyértelmű, hogy csak nőt választhat maga mellé, mert csak.

A liberális kettős mérce persze itt is működik: az ugye nem progresszív, hogyha egy országot csak férfiak irányítanak, az viszont igen, hogyha csak nők. Lásd például Finnország esetét, ahol öt kommunista harmincas csaj vezeti az országot – a Nyílt Társadalom disztópiájába –, és azóta nagyjából kötelezővé vált mainstream lapoknak sűrű időközönként valamit megdicsérni rajtuk – nagyjából ahogy a szülő az ovis kislányát megdicséri, mert egyedül vette fel a csizmácskáját.

Joe Bidennek szerencsére van bőven lehetősége választani, de legkézenfekvőbb az lenne, hogyha olyan jelöltet választana maga mellé, aki elindult az elnökségért, csak időközben kiesett, hiszen vele – mintegy koalícióval – extra választópolgárokat is megmozgathat.

Így esett volna a választás Amy Klobucharra, Minnesota egyik szenátorára, aki egészen sokáig bent tudott maradni az előválasztási versenyben. Bár nem lett kimondva sosem, de Biden feltűnően udvarolt neki Twitteren, és a bennfentes lapok is arról cikkeztek, hogy milyen lesz majd, ha együtt vezetik az Egyesült Államokat.

Klobuchar azonban most visszalépett: szerinte nem lenne helyes, hogyha egy fehér férfi és egy fehér nő vezetné Amerikát.

Főképp ebben a helyzetben nem, bár ezt nem tette hozzá.

Ezek után a legesélyesebb jelölt Kamala Harris lett, aki még az első fordulók során esett ki az előválasztási viták során, ráadásul nem fekete, de indiai felmenőinek köszönhetően azért elég sötét bőre van, hogy rá lehessen fogni.

Kamala Harris

 

Harris egyébként Kaliforniában épített karriert főügyészként – és ebben a pozícióban viselt dolgai miatt esett ki végül az előválasztási versenyből –, jelenleg azonban már szenátorként tevékenykedik hazájának építése érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére