Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Klímaaktivistákkal gyakorolna nyomást Németországra az EP elnöke orosz gáz ügyben

888.hu

2022.05.10. 15:40

Ha nem megy békés úton, akkor majd nyomásgyakorlással éri el a brüsszeli elit, hogy Németország is támogassa a gázembargót.

 

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke hétfőn azt mondta a klímaaktivistáknak, hogy „hangosabban kell fellépniük”, és Németországot kell célba venniük, ha azt akarják, hogy az EU tiltsa be az orosz gázimportot.

Hangosabbnak kell lennetek ... a kormányok vezetőivel, a miniszterelnökeitekkel.”

– mondta Metsola a Politico szerint, amikor a strasbourgi Európa-nap alkalmából rendezett különleges konferencián klímaaktivistákkal találkozott.

(Photo by Abdesslam Mirdass / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

 

Az EP elnök szerint ha az olajtilalom feltételeiről megállapodtak az államok, a blokk valószínűleg az orosz gázt veszi célba legközelebb. Egy ilyen lépés azonban valószínűleg még nagyobb kihívásnak bizonyulna, mivel az EU sokkal inkább függ Oroszországtól a gáz tekintetében – a teljes ellátás 40 százaléka –, mint a szén vagy az olaj tekintetében.

 

Így talán az EP elnök azt reméli, hogy ahogyan Amerikában a BLM, úgy Európában egy klíma-tüntetéssorozat talán megváltoztatná a vezetők véleményét a témában.

 

(Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Nem sokat vártak a klímahisztire szakosodott civil szervezetek, hiszen mind a Greta Thunberg által életre hívott Fridays for Future mozgalom, mind pedig a Greenpeace tüntetéseket kezdeményezett többek között Varsóban, Brüsszelben, Lvivben, New Yorkban és a norvég tengerpartokon is.

Brüsszelben például körülbelül 50 aktivista ment el tüntetni, akik azt skandálta, hogy „Legyetek bátrak, mint Ukrajna!”,

miközben néhányan halottnak tettetve magukat a földön feküdtek, ukrán zászlókba és véresre festett ruhákba burkolózva.

 

Közben Norvégiában a Greenpeace aktivistái megakadályozták egy olajszállító tartályhajó kirakodását.

A civil szervezetek ilyen és ehhez hasonló megmozdulásokkal próbálják nyomás alá helyezni a kormányokat, hogy végre igazán büntessék meg Oroszországot és vessenek ki olaj- és gázembargót, még akár azon az áron is, hogy ezáltal egész Európában óriási károkat idéznének elő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére