Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kizárja az SPD a bevándorlásellenes Thilo Sarrazint

Bertha László

2019.07.11. 17:35

A német szociáldemokraták döntőbizottsága úgy határozott, hogy a párt egykori pénzügyi szenátora megsértette az SPD értékeit a bevándorlásellenes nézeteivel.

Thilo Sarrazin gyakorlatilag az egyetlen olyan baloldali politikus, közszereplő Németországban, aki bátran és nyíltan fel merte vállalni a tömeges bevándorlást és az ország iszlamizációját ellenző álláspontját, melyet több sikerkönyvben is papírra vetett.

Thilo Sarrazin | Fotó: AFP

Sarrazin kizárására már régóta sokan szomjaznak az SPD berkein belül, az író legújabb könyve pedig csak olaj volt a tűzre. Az „Ellenséges hatalomátvétel” című könyv ugyanis az iszlám vallás európai térnyeréséről, és az azzal járó társadalmi konfliktusokról szól, többek közt azt állítva, hogy

két-három generáción belül a nálunk élő muszlimok magas születési rátája és a bevándorlási tendencia alapján Ausztriában, Németországban és Európában az emberek többsége muszlim lesz. Ha ezt nem akarjuk, meg kell állítanunk a bevándorlást. Aki nem akarja ezt megállítani, az beletörődve jóváhagyja.

Az SPD-s bizottság emiatt a minap úgy döntött, hogy Thilo Sarrazin a „muszlimellenes” és „kultúrrasszista” megjegyzéseivel megsértette a párt értékeit, ezért ki kell zárni őt a pártból. A döntés még nem jogerős, Sarrazin ugyanis fellebbezhet ellene.

A bevándorlásellenes közíró sajnálatát fejezte ki a döntés miatt, mely szerinte a párt belső demokratikus működésével és a szólás- és véleményszabadsággal is szembemegy.

Thilo Sarrazin: a muszlim hatalomátvétel egyszerû matematika

A német közgazdász új könyvének címe már önmagában provokatív: „Ellenséges hatalomátvétel„, ami az iszlám vallás európai térnyeréséről, és az azzal járó társadalmi konfliktusokról szól. Sarrazin könyve már a megjelenése előtt botrányt váltott ki, hiszen az országban uralkodó politikai korrektség révén a téma túlságosan kényesnek számít.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére