Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitörtek a migránsok egy dél-mexikói befogadó központból

Bokor Gábor

2019.04.26. 11:00

Mindenáron az Egyesült Államokba akarnak jutni.

A helyszíni jelentések szerint több mint ezer illegális bevándorló tört ki a Siglo XXI nevű intézményből, ahol a közép-amerikai és kubai migránsokat helyezték el a mexikói hatóságok. A Dél-Mexikóban történt incidens a szakértők szerint rámutatott arra, hogy az országba érkező és az Egyesült Államokba bármi áron eljutni akaró bevándorlók mekkora terhet rónak a hatóságokra. 

Az eset helyi idő szerint csütörtök este történt, amikor is a migránsok elhatározták, hogy nem maradnak tovább a számukra kijelölt központban, kitörnek onnan. 

Az ország forrásai végesek és ezt kezdik teljesen kimeríteni a folyamatosan, egymás után érkező bevándorlók"

– közölték a hatóságok.

A Tapachula városában található központból összesen 1300-an törtek ki, a Nemzeti Migrációügyi Intézet szerint több mint felük vissza is érkezett, azonban hatszáz menedékkérőről még nem tudnak semmit, eltűntek. Vélhetően az Egyesült Államok felé indultak el, hogy a határhoz közeledve csatlakozzanak a migránskaraván további tagjaihoz. 

A jelentések szerint a kubai bevándorlók voltak azok, akik a szökést kitervelték, ők voltak azok, akik először megpróbáltak kijutni. A Siglo XXI-ben tartott bevándorlók zöme Kubából utazott át Mexikóba. A Reforma mexikói újság szerint haiti és közép-amerikai migránsok is csatlakoztak a kubaiakhoz, hogy közös erővel tudják elhagyni a számukra fenntartott intézményt. 

A mexikói hatóságok szerint Chiapas tartományban a legtöbb illegális bevándorló guatemalai, hondurasi és salvadori, azonban egyre nagyobb számban jelennek meg a kubaiak is. A feltételezések szerint több mint ezer kubai van már a térségben. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és „épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Budapesten.

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth és Gyurcsány, avagy a bolsik Törpillája és a komcsik Hókuszpókja szkanderozik

Donáth Anna hamarosan megszülető kisbabája miatt egy időre hátrébb lép a politikai nyilvánosságtól, azonban az anyai örömök előtt nem akarta nyom nélkül itt hagyni a politika porondját. Facebookján azt jelezte, hogy a Momentum az a párt, amely a jövőben a legerősebb lesz az ellenzéki oldalon. Övé lesz a vezető szerep.

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

Karácsony Gergely New York-i főtanácsadója szervezhette az amerikai finanszírozást a dollárbaloldalnak

A globális balliberális hálózat egyik kulcsszereplője szervezhette a magyarországi ellenzék amerikai finanszírozását a 2022-es választási kampányban – írja az Origo.

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

Orbán Viktor: Gondoskodunk az idősekről!

A miniszterelnök az idősek napjának alkalmából szólt a nyugdíjasokhoz.

Washington újabb büntetőintézkedésekkel reagál az orosz annektálási kísérletre

Az Egyesült Államok újabb, Oroszország számára költséges büntetőintézkedésekről döntött, válaszul Oroszország kísérletére, hogy Ukrajna több régióját is annektálja – közölte az amerikai külügyminiszter pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére