Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitört a sivalkodás Nagy-Britanniában, mert a brit konzervatívok Magyarország mellé álltak

888.hu

2018.09.14. 21:22

Theresa May brit miniszterelnök azt kérte pártja európai parlamenti (EP) képviselõitõl, hogy ne álljanak ki nyíltan Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett. A kérés azért érkezett a képviselõkhöz, mert azok nem szavazták meg a Sargentini-jelentést és ebbõl óriási sivalkodás lett odahaza.

Theresa May brit miniszterelnök azt kérte pártja európai parlamenti (EP) képviselőitől, hogy ne álljanak ki nyíltan Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett. A kérés azért érkezett a képviselőkhöz, mert azok nem szavazták meg a Sargentini-jelentést és ebből óriási sivalkodás lett odahaza.

Érdekesség: a brit konzervatív képviselők a 7-es cikkely megindítása ellen szavaztak szerdán.

A BuzzFeed állítólag megszerezte a képviselők közötti üzenetváltást és közzé is tette azt. A lap erről egy képet is megjelentetett. A brit konzervatívok frakcióvezetője a kép tanúsága szerint azt szerette volna elérni, hogy a brit konzervatív képviselők ne álljanak ki nyíltan Orbán Viktor mellett, hanem inkább minősítsék úgy a szavazatukat, hogy az technikai jellegű, ugyanis a jelentés olyan területeket kritizál, amelyekre az EU-s jog nem is terjed ki.

A BuzzFeed úgy értesült, hogy erre személyesen Theresa May kérte a képviselőket, ám ezt az érintettek – a miniszterelnök és a képviselők – tagadták.

Theresa May egyébként jó viszonyt ápol a magyar miniszterelnökkel, Magyarország többször is kiállt amellett, hogy az EU-nak korrektségre kellene törekednie a Brexit kapcsán, vagyis olyan megállapodást kötni, amely mindkét fél érdekeit szolgálja és nem kellene sérelmi politikát folytatni.

Éppen ezért sem meglepő, hogy a brit konzervatívok kiálltak Magyarország mellett. Amennyiben igaz, hogy May a nyílt rokonszenv kifejezésének eltitkolására utasította a képviselőket, annak például az a sivalkodási hullám lehet az oka, amely a szavazás nyomán keletkezett.

A Konzervatív Párt eddig mindig visszautasította azokat a kéréseket, hogy folytassanak le vizsgálatot a tagjaik között felbukkanó iszlamofóbia miatt. Ez utóbbi szavazás további aggodalmakra is okot ad, méghozzá arra, hogy a bigottság is jelen van a pártban"

– írta a Sargentini-jelentés konzervatívok általi leszavazása kapcsán a Brit Muszlimok Tanácsa.

A brit zsidók érdekképviseleti szervének (Board of Deputies of British Jews) elnöke szintén elítélte a konzervatívokat. Méghozzá a jól ismert, hírhamisítás által a nyugati sajtóba került állítások kapcsán. A szervezet antiszemitának nevezte a Soros-ellenes kampányt, valamint Orbán Viktor szemére vetette, hogy "a migránsokat méregnek nevezte". (Erről a hazugságról itt olvashatsz bővebben).

És ha már így belelovalták magukat ezek a szervezetek, akkor már a Munkáspárt is megszólalt. Az antiszemitizmussal mostanában feltűnően sűrűn vádolt Jeremy Corbyn munkáspárti vezér szerint a konzervatívoknak nem kellett volna a "szélsőjobboldali" Orbánt támogatnia.

A sivalkodók szerencsére nem mindenhol olyan erősek, hogy elnyomják a velük egyet nem értők véleményét. Ma Salvini és Strache arról beszéltek, hogy együtt fogják kormányozni Európát Orbán Viktorral.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére