Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kitört a járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is

888.hu - MTI

2020.04.01. 08:03

Kitört a koronavírus-járvány egy amerikai repülőgép-hordozó hajón is, amelyen ötezren szolgálnak. A hajó kapitánya határozott és drámai hangú levélben követelt intézkedéseket a legénység megmentéséért – írja az MTI.

A Theodore Roosevelt anyahajó jelenleg Guam kikötőjében van, a kapitány szeretné partra tenni négyezer emberét és elszigetelni.

Nem állunk háborúban, a matrózoknak nem kellene meghalniuk. Ha nem cselekszünk azonnal, elveszítjük legértékesebb kincsünket: a tengerészeinket

– írta Brett Crozier kapitány négyoldalas levelében, felhívva a figyelmet arra, hogy a hajón egyre többen fertőződnek meg bizonyítottan a koronavírustól.

Elpanaszolta, hogy a repülőgép-hordozón nincs elég elkülönítő helyiség, és a járvány terjedését a jelenlegi stratégiával csak lassítani tudják, de véget vetni a ragálynak nem.

Névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő közlése szerint a hajón már mintegy nyolcvan fertőzött van, az elsőt egy hete diagnosztizálták.
Az amerikai admiralitás közölte, hogy nem vitatják a kapitány állításait és kéréseinek jogosságát, ám több napra van szükség a megoldásig, mivel bonyolultabb a kiürítés, mint egy turistahajó esetében: a Roosevelten komoly fegyverzetek, harci repülők vannak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére