Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszivárogtatás: a brit kormány nagyon szeretné tudni, hogy mit csinálnak a polgárai

888.hu

2017.05.06. 11:28

Egy kiszivárgott törvénytervezet szerint a brit kormány biztonsági szervei közel "valós idõben" tudnák figyelemmel kísérni az állampolgárok tevékenységét.
LONDON, 10:58

Egy kiszivárgott törvénytervezet szerint a brit kormány biztonsági szervei közel "valós időben" tudnák figyelemmel kísérni az állampolgárok tevékenységét.

A kiszivárogtatott dokumentumok szerint a telekommunikációs cégeknek és a postának kötelessége lenne segítséget nyújtania abban, hogy a titkosszolgálatok megfigyelhessék ügyfeleik elektronikus kommunikációját.

A tervezet azt is előírja, hogy lekért adatokat "érthető formában", tehát az adott cég által használt titkosítás nélkül kellene átadni a hatóságoknak, beleértve a beszélgetések tartalmát és a felhasználók személyes adatait – írja a Politico.

A tervezet részét képezi annak a nemrég elfogadott, a vizsgálati hatásköröket bővítő törvénynek, amely kiterjeszti a titkosszolgálatok adatgyűjtési lehetőségeit. A tervezetet még el kellene fogadnia a brit parlamentnek is, mielőtt életbe lépne.

A brit belügyminisztérium nem kommentálta a törvénytervezet valódiságát.

Az új, kiterjesztett adatgyűjtési törvényt még decemberben elítélte az Európai Bíróság, mondván, hogy a törvény megsérti az EU Alapjogi Chartáját.

Az állampolgárok megfigyelésének hatékonyabb, törvények által szabályozott kiterjesztése az utóbbi egy-másfél évben vált egyre fontosabbá az uniós kormányok számára.

Németországban például minden eddiginél több köztéri kamerát szereltek fel. Az európai terrortámadások és a bevándorlási válság következtében, a menekültekkel érkező terroristák tevékenysége fokozta az uniós államok biztonság iránti igényét. Esetenként egyes országok még kivételes eszközökhöz is nyúlnak. Franciaországban már 2015 ősze óta rendkívüli állapot van érvényben. A hatóságok akár bírósági engedély nélkül is tarthatnak házkutatásokat, emellett pedig általánosságban is nagyobb intézkedési szabadsággal rendelkeznek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére