Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszivárgott Trump és Duterte telefonbeszélgetése

888.hu

2017.05.24. 08:28

Kiszivárgott Donald Trump amerikai és Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök elsõ telefonbeszélgetésének leirata. Trump leginkább Kim Dzsongunról érdeklõdött.
WASHINGTON, 8:28

Kiszivárgott Donald Trump amerikai és Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök első telefonbeszélgetésének leirata. Trump leginkább Kim Dzsongunról érdeklődött.

Trump április 29-én beszélt először Dutertével. A beszélgetés leiratát kedden hozta nyilvánosságra a Washington Post és a The Intercept. A Trump-adminisztráció egyik vezető tisztségviselője megerősítette a Washington Postnak a szöveg eredetiségét.

A beszélgetés baráti hangnemben zajlott, Trump először is gratulált Dutertének, amiért sikerült leszámolni a drogproblémával. Ám a beszélgetés központi témája Észak-Korea volt.

Ismeretes, hogy a Kim Dzsongun által vezetett kommunista rezsim több rakétatesztet is végzett a közelmúltban. A céljuk egy olyan hordozóeszköz kifejlesztése, amellyel nukleáris csapást mérhetnek az USA-ra.

"Mi a véleményed róla (Kim Dzsongunról) Rodrigo?" – kérdezte Trump. Az elnök főleg arra volt kíváncsi, hogy a kommunista diktátor elmeállapota "stabil vagy nem stabil"?

Nem stabil elnök úr, hogy is lehetne az, amikor állandóan mosolyog, ha felrobbant egy rakétát. Ráadásul Kína ellen fordult, amely a legutolsó ország, amelyet magára kellett volna haragítania. De úgy látszik, hogy az arcáról nem tűnik el a mosoly és emellett egy veszélyes játék van a kezében, amellyel komoly szenvedést tud okozni az emberiségnek"

– válaszolt Duterte.

A beszélgetés azután zajlott le, miután Észak-Korea elvégzett egy rakétatesztet. A kísérlet egyébként nem volt sikeres: az eszköz nem sokkal a kilövés után felrobbant.

Amíg ezek a rakéták és robbanófejek Kim Dzsongun birtokában vannak, sosem leszünk biztonságban és sosem tudhatjuk előre, hogy mi fog történni. Mindannyian félünk (az észak-koreai rakétáktól)"

– mondta Duterte Trumpnak.

A beszélgetés idején egyébként a  USS Carl Vinson anyahajó már úton volt a Koreai-félsziget felé.

Komoly tűzerőnk van a térségben. Két tengeralattjárónk, amelyek a világ legjobbjai közé tartoznak, két nukleáris tengeralattjáró – persze nem szeretnénk őket használni"

– mondta Trump, Kiemelve, hogy nagyjából hússzor akkora tűzerejük van, mint az északiaknak.

Duterte őrültnek nevezete a kommunista diktátort, és figyelmeztette az amerikai elnököt, hogy Észak-Korea nagyon kényes probléma a világ számára. Duterte elmondta, hogy szerinte Kína kulcsszerepet játszik majd a probléma megoldásában.

A végén az utolsó kártya, az aduász Kína lesz. Csakis Kína"

– mondta Duterte, aki felajánlotta, hogy szívesen beszél a kínai elnökkel is.

Megmondhatja neki, hogy számítok rá. Nagyon jó vele a kapcsolatom, remek fickó"

– mondta Trump. A beszélgetés végén Trump kiemelte, hogy reméli, Kína megoldja a problémát, ám ha ez nem következik be, akkor megteszik ők maguk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére