Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszivárgott Soros György és Hillary Clinton titkos levelezése

Tóth Dalma

2016.08.12. 17:58

A WikiLeaks kiszivárogtatott egy olyan e-mailt, amit Soros György és Hillary Clinton váltott egymással még 2011-ben. Soros György tanácsokat adott Clintonnak, hogy mit kellene kezdenie az Albániában kialakult helyzettel.
WASHINGTON, 17:58

A WikiLeaks kiszivárogtatott egy olyan e-mailt, amit Soros György és Hillary Clinton váltott egymással még 2011-ben. Soros György tanácsokat adott Clintonnak, hogy mit kellene kezdenie az Albániában kialakult helyzettel.

Albániában 2011-ben több napos demonstrációra került sor országszerte. A kormánypártot választási csalással gyanúsították, amiből 18 hónap alatt komoly politikai konfliktus alakult ki. A 2009-es választások során a Sali Berisha vezette Demokratikus Párt nyert, de az eredmény nagyon szoros volt. Az ellenzéki pártok a Szocialista Párt és az Egyesülés az Emberi Jogokért Párt felszólította az embereket, hogy demonstráljanak a kormány ellen. Ekkor három napos tüntetéssorozat vette kezdetét, ahol három embert lőttek le.

Az eset kapcsán Soros kétségbeesett levelet írt Hillary Clintonnak. Íme:

Kedves Hillary,
Albániában komoly helyzet alakult ki, amit magasabb szinte kell kezelnie az amerikai kormánynak. Talán tudod, hogy a pénteki ellenzéki demonstráció során Tiranában három ember vesztette életét és a tulajdonjogokat is sárba tiporták. Komoly aggodalmak merültek fel a kormánypárt által szervezett demonstrációt, valamint az ellenzék által tartott megemlékezéseket követő letartóztatásokat illetően.
Komoly aggodalmak merültek fel a várható további zavargások miatt, amik a kormánypárt által szervezett prodemonstárciókhoz köthetők. Aggódunk az ellenzék által szervezett, áldozatokra való megemlékezés miatt is.
Több tízezer protestáló ember ment az utcára, az instabil politikai helyzet pedig olyan környezetet teremtett, ami nem kedvez a rendnek és az ország demokratizációjának. Azt hiszem két fontos lépést kellene tennünk ez ügyben: 1. A nemzetközi közösségnek teljes nyomást kell gyakorolni a miniszterelnökre, Berishara és az ellenzék vezetőjére Edi Ramara, hogy a további zavargásokra ne kerüljön sor és a nyilatkozatok is mérséklődjenek 2. Ki kellene nevezni egy európai hivatalnokot, aki a közvetítő szerepét töltené be a két fél között.

(Soros György három embert javasolt erre a szerepre: Carl Bildtet, Martti Ahtisaarit, és Miroslav Lajcakot – a korábbi szlovák külügyminisztert –, akiknek Soros szerint jó kapcsolata van a Balkánnal.)

Amerikának és az Európai Uniónak teljes egyetértésben kell dolgoznia az ügyön, és Albánia EU-s tagságát illetően át kell vennie Brüsszelnek a kezdeményezést.

Soros hozzátette, hogy a tiranai alapítványa

alaposan megfigyelte az Albániában kialakult helyzetet és független elemzést tud adni a krízisről."

Pár nappal azután, hogy soros elküldte a levelet Clintonnak, az EU az üzletember által javasolt egyik embert, Miroslav Lajcakot Albániába küldte, hogy találkozzon az ország vezetőivel, közvetítsen közöttük  és vessen véget a zavargásoknak.

Hillary Clinton, az amerikai külügy etikai hivatalának írt 2009-es levelében tagadta, hogy találkozgatna a demokraták vagy az alapítványa pénzügyi támogatóival. Ez az álláspontja azóta sem változott. Ám úgy tűnik, hogy Hillary a különböző államügyekkel kapcsolatban konzultált saját alapítványa tagjaival, valamint a Demokrata Párt pénzügyi támogatóival.

Márciusban a WikiLeaks több mint 30 ezer Hillary Clinton által küldött e-mailt szivárogtatott ki. Az e-maileket Hillary 2010 és 2014 között küldte. Az levelek között több mint 1200 darab szólt az iraki háborúról.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére