Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiszivárgott információk szerint a kínaiak kilóra megvették a WHO főigazgatóját

Ányos Miklós

2020.07.22. 18:30

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán visszautasította a főigazgatójával szembeni legújabb amerikai vádakat.

A WHO a lehető leghatározottabban visszautasít minden személyeskedő támadást – hangsúlyozta közleményében a szervezet.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden Londonban folytatott megbeszéléseket Boris Johnson brit kormányfővel. Az amerikai diplomáciai tárca vezetője brit parlamenti képviselőkkel is találkozott, akiknek – mint a sajtóban kiszivárgott – kijelentette: az Egyesült Államoknak titkosszolgálati értesülései vannak arról, hogy a kínaiak „megvásárolták” Tedrosz Adhanom Gebrejeszuszt, a WHO főigazgatóját.

A WHO-nak nincs tudomása ilyen kijelentésekről – közölte a szervezet. Ugyanakkor visszautasít minden személyes támadást és alaptalan vádaskodást.

Az Egyesült Államok a többi között azzal vádolja a WHO-t, hogy a pekingi vezetés utasítására kezdetben igyekezett kisebbíteni a közép-kínai Vuhanból indult koronavírus-járvány veszélyességét.

Washington ezért bejelentette, hogy kilép az Egészségügyi Világszervezetből. Bírálói szerint Donald Trump amerikai elnök így akarja elterelni a figyelmet saját válságkezeléséről, ugyanis a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, az országban 3 902 377 fertőzöttet regisztráltak, és 142 073 a halottak száma.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére