Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalos: terrortámadás történt Barcelonában, tizenhárman meghaltak

Pörge Béla

2017.08.17. 17:32

Gázolásos terrortámadás történt csütörtök délután Barcelonában, sok a sérült, a rendõrség hivatalosan is megerõsítette, hogy halottak is vannak.
BARCELONA, 17:32

Gázolásos terrortámadás történt csütörtök délután Barcelonában, sok a sérült, a rendőrség hivatalosan is megerősítette, hogy halottak is vannak.

UPDATE, 19:01: A Fox szerint tizenhárman haltak meg a terrortámadásban, 30-an megsérültek, ketten súlyosan.

Spanyol értesülések szerint egy muszlim férfi bérelte a kisbuszt, amivel a támadást elkövették.

A gázolás a La Ramblas sétálóutcában történt, ami Barcelona egyik kiemelt turisztikai célpontja. A spanyol tudósítások szerint az incidenskor is tele volt az utca helyiekkel és turistákkal.

Az AFP rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy terrortámadás történt.

A rendőrök és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a beszámolók szerint a sofőr nagy sebességgel száguldott bele a tömegbe.

A spanyol El País által megkérdezett szemtanúk szerint a sofőr több emberen is áthajtott. A rendőrség lezárta a belváros egyik legforgalmasabb utcáját és annak környékét.

A hatóságok azt javasolják, hogy aki csak tudja, kerülje el a gázolás helyszínét. A közelben lévő metrómegállókat lezárták.

Az emberek mindenfelé elkezdtek rohanni azután, hogy a tömegbe hajtott a furgon. Rengetegen voltak, aztán jöttek a fegyveres rendőrök. Egy étterembe sikerült végül berohannunk"

mondta Daniela Goicoechea, aki három gyermekével tartózkodott a helyszínen a gázoláskor.

Utoljára 2004 márciusában volt iszlamista terrortámadás Spanyolországban, akkor a madridi vonatokon helyeztek el robbanótölteteket terroristák. Abban a merényletben 191 ember halt meg és csaknem kétezren megsérültek.

A rendőrség hivatalosan egy halottat erősített meg, egyes források szerint három, míg számos más forrás szerint tizenhárom áldozata van a csütörtök délutáni terrortámadásnak, és legalább harmincan sérültek meg. A tudósítások szerint a támadó bement egy közeli étterembe, ahol túszokat ejtett és elbarikádozta magát.

UPDATE, 20:34: Az El Mundo szerint a gyanúsított egy marokkói származású férfi, a neve Driss Oukabir.

Este negyed 10-re már két elkövetőt is elfogtak, összesen 80-an sérültek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére