Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kisgyerekekre kényszerítik a hidzsábokat a brit állami iskolákban

Forisek Ádám

2017.09.24. 13:20

Egy elvileg szekuláris társadalomban ilyesmi nem nagyon fordulhatna elõ, nem?
LONDON, 13:20

Egy elvileg szekuláris társadalomban ilyesmi nem nagyon fordulhatna elő, nem?

A The Times idézi a szekuláris társaság, a National Secular Society kutatását, mely felfedte, hogy a szigetországban nyolc olyan állami fenntartású oktatási intézmény is van, ahol a muszlim fejkendő viselése kötelező. A listában három általános iskola is szerepel. Nyolc oktatási intézmény nem tűnik soknak egyelőre, azonban még számításba kell venni az 51 magántulajdonban lévő iszlám iskolát, ahol szintén kötelező a hidzsáb.

Az egyik iskola még azt is előírja, hogy az iskolán kívül is el kell takarni a fejet.

A kritikusok szerint a fejkendő „szexualizálja” a kislányokat, az iszlám kultúrában ugyanis a fejkendő viselését a pubertáskor elérése után kezdik el, hogy ezzel „szerénységet” mutassanak a férfiak felé.

A kutatás eredményeit a társaság továbbította az oktatási miniszternek, érvelésük szerint az öltözet előírása „sérti a szabadságot, és elnyomó”. Álláspontjuk szerint az iskolában egy gyermeknek sem kellene előírni, hogy viselje a hidzsábot, vagy bármilyen vallási öltözetet.

A brit oktatási minisztérium a következőt válaszolta:

Az egyenruhára vonatkozó szabályokat az iskolák hozzák meg. Ha egy oktatási intézmény úgy dönt, hogy megengedi a diákoknak a burka viselését, akkor az arra az adott iskolára vonatkozik.” 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére