Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kirúgták azt az újságírót, aki elterjesztette, hogy orosz rakéta csapódott be Lengyelországba

888.hu

2022.11.22. 11:20

A cikk társírója megtarthatta az állását.

 

Az Associated Press állítólag kirúgta azt az oknyomozó újságírót, aki azt állította, hogy Oroszország a felelős a Lengyelországba behatoló és civil áldozatokat követelő bombáért.

James LaPortát hétfőn bocsátották el – írja a Daily Beast. John Leicester, a cikk társírója LaPortával ellentétben megtarthatta az állását.

Lengyel, amerikai és NATO-tisztviselők megerősítették, hogy a rakétákat valószínűleg nem Oroszország, hanem az ukrán légvédelmi rendszer lőtte ki. Andrzej Duda lengyel elnök szerdán azt mondta, hogy vannak bizonyítékok arra, hogy Lengyelországot nem célba vették, hanem egy „légvédelmi rakéta” kereszttüzébe került.

 

Szerdán az AP visszavonta a téves állítást és helyesbítést adott ki, miszerint „a rakéták orosz gyártmányúak voltak, és Ukrajna lőtte ki őket az orosz támadás elleni védekezésként”.

Amikor a Daily Beast rákérdezett LaPorta elbocsátására, egy szóvivő válaszolt: „Az Associated Press szigorú szerkesztési normái és gyakorlatai kulcsfontosságúak az AP mint független hírszervezet küldetése szempontjából. Annak érdekében, hogy tudósításaink pontosak, tisztességesek és tényeken alapulóak legyenek, betartjuk és érvényesítjük ezeket az előírásokat, beleértve a névtelen források használatát is.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére