Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kirúgták a tanárokat, mert tiltakoztak az LMBTQ-propaganda ellen

888.hu, V4NA

2021.07.23. 16:40

Az oktatóknak többek között az nem tetszett, hogy az intézményi LMBTQ-szabályoknak megfelelően olyan személyes névmást kellett volna használniuk a diákok megszólításakor, amit ők elvárnak. Néhány hónappal ezelőtt felfüggesztették, pár napja pedig véglegesen kirúgták őket – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

Július közepén nyilvános meghallgatás után rúgtak ki két középiskolai oktatót az amerikai Oregon állam megyeszékhelyének, Grants Pass városának hetedik körzetében.

A V4NA írása szerint a két iskolai dolgozó „bűne” az volt, hogy felszólaltak az iskola LMBTQ-szabályai ellen. A középiskola korábbi igazgatóhelyettesét, Rachel Damianót és a természettudományokat oktató tanárt, Katie Medart még áprilisban küldték kényszerszabadságra, miután egy videón kifejtették az LMBTQ-szabályokkal szembeni álláspontjukat, illetve a témában egy weboldalt is létrehoztak I Resolve Movement néven. Véleményük szerint a diákoknak meg kell követelniük, hogy a biológiai nemüknek megfelelő mosdót használhassanak, ha arra lehetőségük van, továbbá azt a szabályt is ellenezték, amely megkövetelné a tanároktól, hogy olyan személyes névmást használjanak a diákok megszólításakor, amit ők előnyben részesítenek.

Hozzátették, hogy Damiano és Medart nyilvános meghallgatásán egy harmadik fél megvizsgálta azokat a panaszokat, amelyek a két pedagógussal szemben felmerültek, vagyis hogy megsértették-e a körzet irányelveit. Kirk Kolb, az iskolai körzet felügyelője végül mindkét alkalmazott elbocsátását javasolta. Ezek után az iskolatanács tagjai szavaztak a végleges döntésről. Mindkét tanár esetében négy igazgatósági tag szavazott a felmentés mellett, három pedig ellene.

A legfőbb érv elbocsátásuk mellett az volt, hogy a tanárok a munkaidejükben is foglalkoztak az I Resolve Movement weboldallal. Emellett

azzal vádolták őket, hogy „politikai kampányt” folytattak a tankerületben.

A meghallgatások során mindkét tanár tagadta a politikai kampány vádját, illetve azt is kijelentették, hogy a munkaidejük alatt soha nem foglalkoztak a közösen indított weboldallal.

A meghallgatás helyszínéül szolgáló épület előtt és a középiskolánál nagyjából 65 ember tiltakozott mindkét pedagógus elbocsátása ellen. A tüntetések nagyjából négy órán át tartottak.

A pedagógusok még áprilisban, amikor felfüggesztették őket, pert indítottak az iskolakörzet ellen. A körzet legújabb húzása valószínűleg újabb jogi lépésekre készteti a kirúgott pedagógusokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Novák: a családokat nem lehet felülírni

Novák: a családokat nem lehet felülírni

A családokat nem lehet felülírni, a családnak nincs alternatívája, mindig is a család lesz a mainstream – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot értékelve.

Elég a magyarok elleni diszkriminációból!

Elég a magyarok elleni diszkriminációból!

A nemzetünkkel szembeni kettős mérce olyan méreteket ölt, amely elviselhetetlenné kezd válni. Mi, magyarok retorziót érdemlünk annak a töredékéért, amit mások tesznek felelősségre vonás nélkül. Elég a velünk szembeni megkülönböztetésből!

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére