Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kirúgták a tanárokat, mert tiltakoztak az LMBTQ-propaganda ellen

888.hu, V4NA

2021.07.23. 16:40

Az oktatóknak többek között az nem tetszett, hogy az intézményi LMBTQ-szabályoknak megfelelően olyan személyes névmást kellett volna használniuk a diákok megszólításakor, amit ők elvárnak. Néhány hónappal ezelőtt felfüggesztették, pár napja pedig véglegesen kirúgták őket – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 

Július közepén nyilvános meghallgatás után rúgtak ki két középiskolai oktatót az amerikai Oregon állam megyeszékhelyének, Grants Pass városának hetedik körzetében.

A V4NA írása szerint a két iskolai dolgozó „bűne” az volt, hogy felszólaltak az iskola LMBTQ-szabályai ellen. A középiskola korábbi igazgatóhelyettesét, Rachel Damianót és a természettudományokat oktató tanárt, Katie Medart még áprilisban küldték kényszerszabadságra, miután egy videón kifejtették az LMBTQ-szabályokkal szembeni álláspontjukat, illetve a témában egy weboldalt is létrehoztak I Resolve Movement néven. Véleményük szerint a diákoknak meg kell követelniük, hogy a biológiai nemüknek megfelelő mosdót használhassanak, ha arra lehetőségük van, továbbá azt a szabályt is ellenezték, amely megkövetelné a tanároktól, hogy olyan személyes névmást használjanak a diákok megszólításakor, amit ők előnyben részesítenek.

Hozzátették, hogy Damiano és Medart nyilvános meghallgatásán egy harmadik fél megvizsgálta azokat a panaszokat, amelyek a két pedagógussal szemben felmerültek, vagyis hogy megsértették-e a körzet irányelveit. Kirk Kolb, az iskolai körzet felügyelője végül mindkét alkalmazott elbocsátását javasolta. Ezek után az iskolatanács tagjai szavaztak a végleges döntésről. Mindkét tanár esetében négy igazgatósági tag szavazott a felmentés mellett, három pedig ellene.

A legfőbb érv elbocsátásuk mellett az volt, hogy a tanárok a munkaidejükben is foglalkoztak az I Resolve Movement weboldallal. Emellett

azzal vádolták őket, hogy „politikai kampányt” folytattak a tankerületben.

A meghallgatások során mindkét tanár tagadta a politikai kampány vádját, illetve azt is kijelentették, hogy a munkaidejük alatt soha nem foglalkoztak a közösen indított weboldallal.

A meghallgatás helyszínéül szolgáló épület előtt és a középiskolánál nagyjából 65 ember tiltakozott mindkét pedagógus elbocsátása ellen. A tüntetések nagyjából négy órán át tartottak.

A pedagógusok még áprilisban, amikor felfüggesztették őket, pert indítottak az iskolakörzet ellen. A körzet legújabb húzása valószínűleg újabb jogi lépésekre készteti a kirúgott pedagógusokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

Tiszavirág életű előválasztás, Karácsonynak nincs véleménye az őszödi beszédről

A virginiai egyetem oktatója bocsánatot kért a hallgatóktól, amiért fehér, alkotmányellenességgel fenyeget egy esetleges baloldali kormányzás.

Jakab Péter szerint támadás érte az előválasztási rendszert

Igaz ugyan, hogy az összellenzék fél éve készül az előválasztásra, azonban úgy néz ki, mégsem sikerült nekik abszolválni a feladatot. A Jobbik elnöke „nagyon durva technikai támadásról” beszél.

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

Dobrev, Karácsony: még a sajátjaiknak is csak hazudni képesek a győzelemért

A ma majdnem megindult előválasztást tegnap megelőzte a miniszterelnök-jelölti jelöltek start előtti nagyotmondó versenye, amelynek keretében továbbra is hülyének nézik saját szavazóikat.

Az elüldözött egyetem Budapesten

Az elüldözött egyetem Budapesten

Orbán Viktor újabb szamizdattal jelentkezett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére