Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kirúgták a melóst Nagy-Britanniában, mert keresztet viselt egy gyárban

888

2022.06.17. 16:00

Be is perelte a céget, most lett eredménye az eljárásnak.

 

Egy keresztény gyári munkás az Egyesült Királyságban 22 000 GBP kártérítést kapott, miután elbocsátották, mert keresztet viselt a nyakláncán a munkahelyén.

 

Jevgenijs Kovalkovs, aki korábban alkalmazottként dolgozott a 2 Sisters Food Group Limited gyárában a skóciai Coupar Angusban, sikeresen beperelte korábbi munkaadóját diszkrimináció miatt, miután elbocsátották, mert feszületet viselt a munkahelyén.

 

Kovalkovs, az orosz ortodox egyház tagja azt mondta a munkaügyi bíróságnak, hogy a kereszt nyakláncot édesanyja ajándékozta neki, és a Jézus Krisztusba vetett „hite iránti elkötelezettségét” jelképezi, és keresztgyermeke keresztelői szertartása során szentesítették azt – írta a The Telegraph.

Annak ellenére azonban, hogy a cég kivételt tesz a vallási jelentőségű ékszerek tekintetében, Kovalkovs főnöke a csirkegyárban azt mondta neki, hogy ne viselje a keresztet.

Amikor meglátta, hogy Kovalkov másodszor is viseli a keresztény szimbólumot, „azonnal” kirúgták.

 

A csak McColl asszonyként emlegetett munkahelyi vezető azzal érvelt, hogy a nyaklánc „veszélyt” jelent a csirketermelésre és feldolgozásra.

A cég szabályzata kimondta: „Ékszereket a helyszíni gyártási területeken tilos viselni, kivéve egy gyűrűt.”

 

Kivételt tettek azonban a vallásos ékszerekre, amelyeket „kockázatértékelésnek” kellett alávetni, amelyet Kovalkovs állítása szerint nem végeztek el.

 

A Dundee-i törvényszéki tárgyaláson Louise Cowen munkaügyi bíró úgy határozott, hogy bebizonyosodott, hogy Kovalkovs „az őt ért diszkrimináció következtében vesztette el állását”.

 

A vallása mély és a nyakláncának viselése mély jelentőséggel bírt számára.”

– tette hozzá.

A törvényszék ezért Kovalkovs javára döntött 22 074 angol font összegben (kb. 5 millió Ft), és megállapította, hogy a vallási ékszerekkel kapcsolatos politika „közvetve diszkriminatív.

 

A cég szóvivője, Coupar Angus a következőket mondta:

Tudomásul vesszük a mai ítéletet, és ebben a szakaszban többet nem nyilatkozunk.”

 

(borító: Unsplash)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére