Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kirill orosz pátriárka és Von der Leyen is gratulált a magyar miniszterelnöknek

888

2022.05.16. 20:30

Kirill, Moszkva és Oroszország pátriárkája levelet küldött Orbán Viktornak, melyben gratulált miniszterelnöki újraválasztásához.

 

Ön egyike annak a kevés európai politikusnak, akik munkájuk során figyelemreméltó erőfeszítéseket tesznek a keresztény értékek fenntartásáért, valamint a közerkölcs normáinak és a hagyományos család intézményének megerősítéséért.”

– írta az egyházfő a honlapján is nyilvánosságra hozott levelében Orbán Viktornak.

Hozzátette: tisztában van azzal, hogy a magyar kormányfő aktív védelmezője a közel-keleti és az afrikai országok üldözött keresztényeinek.

 

Kirill pátriárka a levelében elismerően szól arról is, hogy az elmúlt években Magyarország és az orosz ortodox egyház jó kapcsolatokat épített ki egymással.

Nagyra értékelte, hogy Orbán Viktor figyelemmel kíséri a Magyar Ortodox Egyházmegye szükségleteit, s Magyarország közreműködésével sikeresen építenek illetve újítanak fel ortodox templomokat, beleértve a Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyházat, amely „Budapest egyik építészeti ékköve”.

 

Az Európai Bizottság elnöke is gratulált Orbán Viktornak.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a twitteren gratulált Orbán Viktornak miniszterelnökké történt újraválasztásához.

Az EU példátlan kihívásokkal néz szembe – fogalmazott az uniós testület elnöke, hozzátéve: várja a közös munkát annak érdekében, hogy közösen sikeresen kezelhessék ezeket.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére