Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kipukkadt a Schulz-lufi: mélyponton a német szocialisták

Bokor Gábor

2017.04.28. 13:58

Annyira bejött a németeknek, hogy Martin Schulz lesz a szocialisták kancellárjelöltje, hogy mélypontra zuhant a párt népszerûsége. A legfrissebb, pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredmények szerint a pártot támogatók aránya most elõször zuhant harminc százalék alá.
BERLIN, 13:58

Annyira bejött a németeknek, hogy Martin Schulz lesz a szocialisták kancellárjelöltje, hogy mélypontra zuhant a párt népszerűsége. A legfrissebb, pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredmények szerint a pártot támogatók aránya most először zuhant harminc százalék alá.

A ZDF által nyilvánosságra hozott eredmények szerint, ha most lennének a választások, akkor mindössze 29 százalékot kapnának a szocialisták, ami háromszázalékos visszaesést jelent az előző hónapban mért 32 százalékhoz képest.

Merkel előretör

A kereszténydemokrata CDU jelöltje, a jelenlegi kancellár, Angela Merkel a hónap eleje óta két százalékkal tudta növelni népszerűségét, ugyanis mára már a szavazatok 37 százalékát zsebelné be.

A válaszadók fele örülne annak, ha Merkel folytatná a munkáját, míg a 37 százalékuk azt mondta, hogy bár nem mindenben elégedettek a jelenlegi vezetővel, jobban örülnének neki, mint Schulznak.

Az eurokommunista Baloldal (Die Linke) jelenleg kilenc százalékon áll, míg a zöldek és a bevándorlásellenes AfD nyolc-nyolc százalékon. A liberálisok a szavazatok mindössze hat százalékát kapnák jelenleg. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére