Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kínai egészségügyi minisztérium: követhetetlenné vált a járvány terjedése

888.hu

2022.12.14. 17:20

Bár Kínában rohamosan emelkednek a koronavírusos esetek, nem lehet pontosan nyomon követni a növekedést, mióta eltörölték a kötelező tesztelést – ismerte be szerdán az ázsiai ország egészségügyi minisztériuma.

 

A tárca részéről azt is leszögezték: a hivatalos fertőzési adatok ezért többé nem feltétlenül tükrözik a valóságot, és hozzátették, ezentúl nem fogják naponta frissíteni a járványügyi statisztikákat.

 

A legtöbben, akik nem tapasztalnak magukon tüneteket, nem tesztelik magukat, így nem lehet pontosan tudni a fertőzöttek számát sem.”

– számolt be a tárca.

Szun Csun-lan miniszterelnök-helyettes azt közölte, a 22 milliós Pekingben szintén jelentősen nőtt a fertőzöttek száma. Sok vállalat szerint dolgozóik mintegy 90 százaléka fertőzött, több üzletet pedig be is kellett zárni a személyzet lebetegedése miatt.

Kínában a vezetés a múlt héten törölt el több szigorú járványügyi rendelkezést: a hatóságok visszavonták a lakosság mozgásának követésére szolgáló, a járvány miatt bevezetett alkalmazást és enyhítettek a karanténra és az utazásokra vonatkozó szabályokon is.

Jóllehet mindeközben a kormány igyekszik felgyorsítani az oltási kampányt, elsősorban az idősek körében, a vakcinálást lassítja, hogy Kínában mind ez idáig egyetlen külföldi oltóanyagot sem hagytak jóvá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére