Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína nagyon komoly katonai erődemonstrációt tart Pelosi látogatása miatt

888.hu

2022.08.02. 14:20

Pattanásig feszült a helyzet.

 

Mint ismeretes, Tajvanba utazik Nancy Pelosi, az amerikai Képviselőház elnöke, annak ellenére, hogy Kína súlyos következményekre figyelmeztette az Egyesült Államokat. 25 éve nem járt ilyen jelentős amerikai közjogi méltóság a szigeten, amit Kína a sajátjának tekint. A lépéssel nőhet a térségbeli katonai és diplomáciai feszültség.

A helyzet odáig fajult, hogy a kínai sajtóban már arról cikkeztek, hogy el is foghatják vagy akár le is lőhetik a Pelosit szállító repülőgépet.

 

Mindkét ország komoly katonai jelenléttel készül a látogatásra.

 

Az Amerikai Haditengerészeti Intézet közlése szerint USS Ronald Reagan repülőgép-hordozó (CVN-76) és egy USS Tripoli (LHA-7) könnyű hordozóhajó – fedélzetükön tengerészgyalogos F-35B Lighting II közös csapásmérő vadászgépekkel – Tajvan közelében, a Dél-kínai-tenger peremén jelentek meg.

 

(Photo by US NAVY / AFP)

 

A hivatalos tájékoztatás szerint a hajók csak az alapvető feladataikat teljesítik a térségben és ennek természetesen semmi köze nincs Pelosi kalandvágyához, de azért egy magas rangú tisztségviselő azt is elmondta, hogy hajók felkészültek arra, hogy „veszélyhelyzet esetén” huzamosabb ideig a régióban maradjanak. Továbbá kedden kora délután amerikai B–52 Stratofortress nehézbombázók jelentek meg Tajvan fölött.

 

A kínaiakat sem kell félteni.

Az interneten keringő felvételek szerint Kínai Népi Felszabadító Hadsereg tankjai megjelentek a Fudzsian-tartományban található Hsziamen városának utcáin.

 

 

Orosz sajtóbeszámolók szerint Kína továbbá két repülőgéphordozót is kivezényelt a kikötőkből, amelyek állítólag a Tajvani-szoros felé veszik az irányt. Nem tudni biztosan, hogy hadgyakorlaton vesznek részt vagy adott esetben más céljaik vannak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére