Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína nagyobb nemzetközi együttműködést kért az oltóanyag-fejlesztésben

888, MTI

2020.06.07. 10:25

Kína „globális közkinccsé” tenné az új típusú koronavírus elleni oltóanyagot, amikor a vakcina a sikeres kutatást és klinikai teszteket követően készen áll majd az alkalmazásra – mondta a kínai tudományos és technológiai miniszter.
Vang Cse-kang hangsúlyozta továbbá, hogy szorosabb nemzetközi együttműködésre lenne szükség az oltóanyag-fejlesztés, a klinikai tesztek, valamint a vakcina alkalmazásának terén.

A kínai kormányzat kommunikációs irodája vasárnap úgynevezett fehér könyvet adott ki, amelyben Peking a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos állásfoglalását ismertette, tagadva azt a vádat, miszerint a kínai hatóságok késleltették volna a járvány kezdeti szakaszában a nemzetközi közösség tájékoztatását.

A dokumentum szerint a kínai járványügyi központ vezetője január 4-én telefonon tájékoztatta amerikai kollégáját a Kínában megjelent, tüdőgyulladással járó vírusjárványról, egy nappal azt követően, hogy a közép-kínai Vuhan városának egészségügyi hatóságai jelentést tettek közzé az ismeretlen eredetű tüdőgyulladás-járványról, és 44 esetről számoltak be. A fehér könyv arra is kitér, hogy Kína január 3-ától kezdve rendszeresen osztotta meg legfrissebb információit a járvány alakulásáról az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az érintett országokkal, valamint szervezetekkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére