Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína ellenzi Oroszország kizárását a nemzetközi szervezetekből

888.hu

2022.11.15. 12:40

Kína ellenzi Oroszország kizárását a G20-csoportból és más nemzetközi szervezetekből – jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter kedden a G20-csúcstalálkozón, a Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tartott kétoldalú találkozóján.

 

Támogatjuk Oroszország méltó szerepét a G20-ban és más nemzetközi szervezetekben, és úgy gondoljuk, hogy senkinek sincs joga elvenni Oroszország észszerű jogát a többoldalú nemzetközi szervezetekben való részvételben.”

– mondta Vang Ji.

 

Oroszország és Kína mindent átfogó partnerséget és stratégiai együttműködést ápol egymással.”

– jelentette ki Lavrov. A kétoldalú találkozóról a külügyminiszter szóvivője, Marija Zaharova videófelvételt tett közzé, amelyen Lavrov és Vang Ji látható, amint kezet fognak egymással.

 

Az orosz küldöttséget a 72 éves külügyminiszter vezeti, aki éles bírálatokat kénytelen hallgatni a csúcstalálkozón Oroszország ukrajnai háborúja miatt. Kínát viszont szövetségesének tudhatja a Nyugattal kialakult konfliktusában. A már közzétett zárónyilatkozat-tervezet, amelyet Oroszországnak is alá kellene írni, szintén elítéli Moszkva ukrajnai háborúját.

Zaharova közlése szerint Lavrov António Guterres ENSZ-főtitkárral is kétoldalú találkozót tartott.

Lavrov nem vett részt az állam- és kormányfők hivatalos ebédjén, de a második munkaülésen fel fog szólalni. Az orosz állami média szerint azonban a csúcstalálkozó vége előtt, még kedden este visszatér Moszkvába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére