Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína bekeményít: visszafertőzik őket a hazatérők

MTI, 888.hu

2020.03.17. 13:35

Mára jelentősen meghaladja a napi belföldi fertőzésekét Kínában azok száma, akik külföldről érkező fertőzöttektől kapják el a koronavírus-fertőzést, állítják a helyi egészségügyi hatóságok, akik azon aggodalmuknak adtak hangot, hogy így újra felerősödhet a járvány, ezért 14 napos, saját költségen eltöltött karantént vezettek be minden Pekingbe utazó számára.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság hétfő éjfélig

újabb 21 fertőzöttről számolt be,

közülük azonban már csupán egyetlen olyan beteg volt, aki belföldön fertőződött meg. Őt a közép-kínai Vuhanban diagnosztizálták, ahonnan a vírus tavaly év végén terjedni kezdett. A napi új esetek száma ezzel enyhén emelkedett a hétfőn jelentett 16-ról.

Ugyanakkor arról is beszámoltak, hogy

a külföldről bejövő fertőzöttek száma már negyedik napja meghaladja a belföldi esetekét.

Eddig összesen 143, külföldről beutazó embert diagnosztizáltak Kínában a vírusfertőzéssel.

A kínai bevándorlási hivatal által közzétett adatok szerint azóta, hogy az Egészségügyi Világszervezet a múlt héten pandémiává nyilvánította az új koronavírus-járványt,

naponta mintegy 120 ezren lépnek be Kínába.

A CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna szerint számos kínai állampolgár utazik vissza Kínába a járvány által súlyosan érintett országokból, miután a kínai egészségügyi hatóságok szintén a múlt héten jelentették be, hogy Kína túl van a járvány nehezén.

A múlt hét óta nemzetközi repülőjáratokon Kínába utazók 90 százaléka kínai állampolgár. A The Paper sanghaji lap internetes oldala szerint

a hétfőig Pekingben regisztrált, külföldről beérkező 31 fertőzött mindegyike kínai állampolgár.

A külföldről behozott fertőzés terjedésének megfékezésére számos óvintézkedést vezettek be, melyeknek megszegőit büntetésben részesíthetik – a Global Times kínai pártlap jelentése szerint azokat, akik fontos információt hallgatnak el, a társadalmi kreditrendszeren keresztül büntethetik.

A Pekingi Nemzetközi Repülőtéren elkülönítettek egy részt a nemzetközi járatoknak,

a beérkező utasokat pedig egészségügyi vizsgálatnak vetik alá.

Hétfő óta a kínai fővárosba érkezők számára az indulási helytől függetlenül

kötelezővé tették a 14 napos karantént, melyet a kormányzat által kijelölt szálláson kell eltölteniük az érintetteknek, ráadásul saját költségen.

A kínai hatóságok egyúttal arra szólították fel a lakosságot, hogy lehetőség szerint az elkövetkező időszakban ne utazzanak külföldre, különösképpen kerüljék a járvány által súlyosan érintett országokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére