Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína a háromévesnél idősebb gyerekeket is beoltaná

888.hu, MTI

2021.06.08. 13:20

Kínában a háromévesnél idősebb gyerekek beoltására készülnek a Sinovac vakcinájával – közölte kedden az AFP hírügynökséggel a kínai gyógyszergyár szóvivője. Ezzel Kína lesz az első a világon, ahol kisgyerekek is oltást kapnak a világjárványt okozó vírus ellen.

 

Kínában – ahonnan 2019 végén elindult a világjárványt okozó újfajta koronavírus – idén májusban gyakorlatilag megfékezték a járványt. Eddig mintegy nyolcszázmillió adag vakcinát adtak be, de csak a 18 év felettieknek.

Azt tervezik, hogy az év végéig beoltják a lakosság legalább hetven százalékát, vagyis közel egymilliárd embert, felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Ezzel összefüggésben mondta a Sinovac szóvivője, hogy az illetékes hatóságok a minap hagyták jóvá a vállalat oltásának alkalmazását a három és tizenhét év közötti gyerekek esetében is. Nem részletezte, hogy a kétdózisú oltás első adagját mikor kezdik beadni a gyerekeknek, a menetrend meghatározása az egészségügyi minisztérium hatáskörébe tartozik.
A Sinovac laboratóriuma befejezte a klinikai kísérleteket a vakcinával mind a felnőttek, mint a gyerekek esetében, és az eredményeket közzéteszik a The Lancet című brit orvosi szaklapban – tette hozzá.

A Sinovac vakcináján kívül Kínában engedélyezett a Sinopharm gyógyszergyár kétdózisú, illetve a CanSino Biologics egyadagos oltása felnőttek számára, de ezek a vállalatok is elkezdték a gyerekeknek beadandó oltásaik klinikai tesztjeit.

Vasárnap az egészségügyi minisztérium egyik illetékese azt mondta, hogy összességében húsz kínai kísérleti vakcinával folynak klinikai kísérletek az országban. A Sinovac és a Sinopharm felnőtteknek szánt oltását már az Egészségügyi Világszervezet (WTO) is engedélyezte, és azok a világ számos országában forgalomban vannak.
Az Európai Unióban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a Pfizer/BioNTech oltását engedélyezték tizenkét évesnél idősebb gyerekek esetében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére