Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsong Un húga felszólalt Dél-Korea és az USA közös hadgyakorlata ellen

888.hu, MTI

2021.08.10. 08:00

Növelné a biztonsági fenyegetést az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlata a térségben – idézte kedden a KCNA észak-koreai hírügynökség Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos húgát.
Kim Jo Dzsong, az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője leszögezte: a hadgyakorlat Washington barátságtalan szándékait jelzi, és egyúttal arra ösztönzi Phenjant, hogy tovább dolgozzon önvédelmi elrettentő eszközeinek fejlesztésén.

Hozzátette: Észak-Korea „árulásnak” tartja Szöul részéről a műveletet, valamint hangsúlyozta, hogy nem születhet tartós béke a Koreai-félszigeten, amíg az Egyesült Államok ki nem vonja csapatait és fegyvereit Dél-Koreából. Washington jelenleg mintegy 28 ezer katonát állomásoztat az országban.

Kim Jo Dzsong már augusztus elején óvott egy dél-koreai–amerikai hadgyakorlattól, amely szerinte „árnyékot vetne a Korea-közi kapcsolatok fejlesztésére”.

A műveletet a tervek szerint a jövő héten kezdik, az előzetes gyakorlatok pedig kedden indultak.

Washington és Szöul cáfolta, hogy a hadgyakorlat támadási előkészületnek minősülne. Az utóbbi években az Egyesült Államok és Dél-Korea diplomáciai okokra hivatkozva csökkentette egyes hadgyakorlatok méretét.
A két Korea vezetői a tavasz folyamán több levelet is váltottak egymással, és abban állapodtak meg, hogy újjáépítik a két fél között a bizalmat, és javítják a két ország kapcsolatát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére