Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsongunnak tetszenek a rakétái

Nagy Gábor

2019.08.12. 08:38

A vezető szerint van mire büszkének lenni.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető személyesen felügyelte annak az új fegyverrendszernek a kísérletét, amelyet szombaton hajtottak végre – írta a KCNA phenjani állami hírügynökség. A beszámoló szerint a rendszer elkészültéről a mérnökök, fejlesztők korábban tájékoztatták az ország vezetőjét, aki elrendelte annak azonnali tesztjét.

A kísérleti telepen Kim Dzsongun előbb megszemlélte az indítóálláson elhelyezett fegyvert, majd a parancsnoki állásba ment, ahonnan levezényelte a próbát. A KCNA hírügynökség azt írta, a vezér nagyon elégedett volt a kísérlet menetével. Dicsérte jellemzőit, mondván, hogy kedvező taktikai tulajdonságai vannak és nagyban különbözik a meglévő fegyverrendszerektől.

A dél-koreai védelmi minisztérium előző nap azt közölte, hogy Észak-Korea két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán (Keleti)-tenger irányába az ország keleti partvidékéről. A dél-koreai vezérkar szerint a rakéták, amelyeket az észak-koreai Hamhung városból bocsátottak fel, 400 kilométernyi távolságot tettek meg, pályájuk legnagyobb magassága pedig 48 kilométer volt. Az elmúlt két hétben ez volt az ötödik rakétakísérlet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére