Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsongun állhat a brutális kibertámadás mögött?

Nagy Gábor

2017.05.17. 12:28

Több, egymástól független szakértõ is azon az állásponton van, hogy Észak-Korea állhat az egész világon végigsöprõ számítógépes zsarolóvírus mögött.
WASHINGTON, 12:28

Több, egymástól független szakértő is azon az állásponton van, hogy Észak-Korea állhat az egész világon végigsöprő számítógépes zsarolóvírus mögött, írja a The NYT.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, brutális kibertámadás rázta meg a világot a múlt héten, amely milliárdos károkat okozott a világgazdaság számára. Szakértők szerint a WannaCry nevű zsarolóvírus mögött észak-koreai állami hackercsoportok állhatnak. Hozzátették azonban azt is, hogy ez százszázalékos biztonsággal még nem jelenthető ki.

"Nem lehet még egyértelműen megállapítani, hogy kinek a műve a WannaCry. Az ilyen eseteket úgy szokás kivizsgálni, hogy különböző egyezési pontokat keresünk ismert hackercsoportok korábbi vírusaival. Vannak arra utaló jelek, hogy a mostani támadás mögött ugyanaz a Lazarus csoport áll, akik korábban Észak-Korea számára hajtottak végre támadást például a Sony ellen"

– nyilatkozta Eric Chien, a Symantec egyik kutatója. A cég szakemberei megtalálták a vírus korai verzióit, melyeket tavaly a Bangladesi Központi Bank, illetve idén februárban a lengyel bankok elleni támadásban vetettek be. A szakértők szerint ezeknek a támadásoknak a nyomai is Észak-Koreába vezettek, ezért gondolják, hogy a múlt heti globális támadás mögött is a kommunista rezsim állhat.

(ATV)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére