Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kilenc terrortámadás következhetett volna be Nagy-Britanniában

Sümeghi Lóránt

2017.12.05. 18:28

Az elmúlt egy évben kilenc terrortámadási terv végrehajtását sikerült meghiúsítani Nagy-Britanniában - közölte kedden a brit kormánnyal a belsõ elhárítás (MI5) vezetõje.
LONDON, 18:28

Az elmúlt egy évben kilenc terrortámadási terv végrehajtását sikerült meghiúsítani Nagy-Britanniában - közölte kedden a brit kormánnyal a belső elhárítás (MI5) vezetője.

Andrew Parker a Downing Street szóvivőjének szűkszavú tájékoztatása szerint a keddi kabinetülésen elmondta: az Iszlám Államra Irakban és Szíriában mért jelentős katonai vereségek nem jelentik a terrorveszély elmúltát. Parker szerint a fenyegetés más területekre helyeződik át:

a terrorszervezetek például egyre szélesebb körben terjesztik propagandájukat a közösségi médiafelületeken, megpróbálva ezzel a módszerrel is merényleteket szervezni Nagy-Britanniában és másutt."

Amber Rudd belügyminiszter a keddi kabinetülésen az MI5 vezérigazgatójának tájékoztatásához hozzáfűzte, hogy a terrortámadások tervezésének sebessége jelentősen felgyorsult az idén, és a brit kormány nyomást gyakorol a közösségi portálok üzemeltetőire a szélsőséges tartalmak eltávolítása végett.

Rudd a Downing Street beszámolója szerint a kormányülésen elmondta, a Facebook arról tájékoztatta a brit biztonsági szolgálatokat, hogy a felületére felkerült, az al-Kaida, az Iszlám Állam és egyéb terrorszervezetek által elhelyezett tartalmak 83 százalékát egy órán belül sikerül azonosítani és eltávolítani.

Az MTI emlékeztet, Nagy-Britanniában jelenleg a második legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben. Ez a hivatalos meghatározás alapján súlyos terrorfenyegetettséget jelent és azt tükrözi, hogy a brit biztonsági szolgálatok megítélése szerint jelentős valószínűséggel lehet számítani terrortámadási kísérletre.

Mint ismert, március óta négy iszlamista terrorcselekményt követtek el Nagy-Britanniában, e támadásoknak összesen 34 halálos áldozata volt. A legsúlyosabb merényletet májusban, egy manchesteri popkoncert helyszínén követték el, ahol egy öngyilkos iszlamista merénylő pokolgépet robbantott, 22 embert, köztük hét gyermeket megölve.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére