Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kijevben már bevásárolni sem lehet lázmérés nélkül

Békési Marcell

2020.04.05. 11:30

Már az autósok testhőmérsékletét is mérik.
Az ukrán fővárosban, Kijevben más városokhoz hasonlóan tovább szigorítanak a korlátozásokon, egyebeket mellett mostantól már az élelmiszerboltokban is fognak testhőmérsékletet mérni

– közölte a városvezetés sajtószolgálata.

Hétfőtől a Kijevbe beutazó autósok testhőmérsékletét is kötelezően mérik a bevezető utakon felállított ellenőrző pontoknál.

Ezen felül az élelmiszerboltokban is lesz mostantól gyanú esetén testhőmérséklet-mérés.

Azokat, akiken felső légúti megbetegedés tüneteit észlelik és hőemelkedésük van, eltávolítják a létesítményből és egészségügyi intézménybe küldik.

Kijev vezetése figyelmeztette a fővárosban lakókat továbbá arra, hogy a kormány rendelete alapján minden nyilvános létesítményben és a közterületeken hétfőtől kötelező lesz az arcmaszk viselete, vagyis az utcára, de még a lakóházak udvarába sem szabad mostantól maszk nélkül kilépni.

A TSZN hírtelevízió arról számol be, hogy már a hétvégén a rendőrség a levegőből kvadrodrónokról hangos bemondón, előre felvett hangfelvételen figyelmeztette a főváros sokak által látogatott Dnyeper-parti pihenőhelyein, a parkokban és szabadtéri sportlétesítményekben tartózkodókat a korlátozások betartására.

Ukrajnában vasárnapra egy nap alatt négy új esettel, 32-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 156-tal 1251-re. A betegségből eddig 25-en gyógyultak fel az országban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére